No tak prawda POwska jaka jest każdy kto posiada chociażby odrobinę rozumu widzi na każdym kroku, gdzie jedno kłamstwo stara się szybko przykryć nowym kłamstwem, jak mawiał pewnien klasyk...
Nawrocki wygra. Co do konfederacji to mają szansę na rządy z PIS i muszą się dogadać. Chyba, że wybiorą Tuska... Cóż, czas prawdy nadchodzi.
11:02 a Ty jesteś Polakiem czy Europejczykiem?
Dla lewaka wszystko co nie lewactwo to nazizm
TAK MÓWI POLSKA CAŁA- GŁOSUJEMY NA RAFAŁA!!!
Tusk w kampanii wyborczej mówił do seniorów: „Nic co dane, nie będzie zabrane”? Pamiętamy za rządów poprzednich Tuska emerytury podnoszone o kilka złotych.
Karol Nawrocki alarmuje na X: Tusk uderzył w najsłabszą grupę.
Seniorzy stracą ponad 800 zł na skutek oszustwa rządu D. Tuska. To niedopuszczalne. Jako Prezydent RP, będę dążył do zapewnienia waloryzacji zawsze wyższej od inflacji przy min. podwyżce emerytur o 150 zł/miesięcznie. Będę gwarantem opieki państwa nad Seniorami!
NIKT CI TYLE NIE DA, CO CI KAROL VEL TADEUSZ OBIECA !
Z końcem rządów PIS skończyło się traktowanie emerytów z szacunkiem. Teraz z buta, tyle ile wyniosła inflacja tyle podwyżka emerytury. Tylko ubecja io esbecja z szacunkiem od Tuska, no ale to swoi ludzie.
"Ja oczekiwałbym, że zrobiłby konferencję z Agnieszką Holland, Barbarą Kurdej-Szatan, europosłami Dariuszem Jońskim i Michałem Szczerbą, mogliby nawet wziąć pizzę, i Tusk przeprosiłby za to, co wmawiał Polakom, gdy jeszcze nie był premierem. Wówczas uwierzyłbym, że wszystkie wszystkie wysiłki państwa polskiego zmierzać będą w kierunku obrony polskich granic. Powinien przeprosić polską Straż Graniczną, rzecznik Straży Granicznej, za to, co stało się przed 15 października 2023 r. Premier rządu polskiego powinien przeprosić za to, co jego środowisko zrobiło wcześniej, i dopiero wówczas budować bezpieczeństwo, żebyśmy uwierzyli, że to nie jest kolejna gra, ale realna dbałość o bezpieczeństwo - powiedział wczoraj w Żurominie prezes IPN, dr Karol Nawrocki, kandydat na prezydenta RP.
Waloryzacja jest wysoka gdy wysoka jest inflacja jak za czasów PIS.
Obecny rząd zdusił inflację więc waloryzacja jest niższa bo pieniądz jest silniejszy.
Rozdawanie bezwartościowych pieniędzy za czasów PiS nie rekompensowało inflacji więc pomimo wyższej waloryzacji wartość nabywcza emerytur spadała.
Prosta logika a nie oszustwo.
Pensja Karola Nawrockiego nie wystarczy na rozdanie 150 zł każdemu emerytowi
Inflacja może być zerowa, ale wówczas emeryci powinni partycypować w zwiększeniu szeroko pojętego dobrobytu i pomyślności finansowej pozostałego społeczeństwa, bo emeryci, często gęsto, swoją pracą dali podwaliny do wzrostu.
No chyba, że państwo jest zwijane.
Gdzie tego typa znaleźli.
Zero wyobraźni finansowej
Tylu "orłów" w PISie, że aż nie było w kim wybrać :-)
Mogli wystawić Patryka Jakiego. Wtedy przegrał z Trzaskowskim, ale teraz by go zmiażdżył. Tylko Kaczyński boi się tak wyrazistej osobowości. W dodatku od Ziobry.
I tu był błąd. Wolę Mentzena mimo że zawsze byłem za PiS
15.20 to se wez upaincow do domu i ich utrzymuj kolaborancie pisowski
Same niemce, a tego mencena dziadka brat zabijal ludzi podczas wojny.
@15:20, nie byłeś za PiS, bo bezczelnie zmieniasz tytuł wątku, trollu jeden. I mącisz.
A pan Karol z dnia na dzień pokazuje swoje nieujawnione jeszcze możliwości jako kandydata na stanowisko prezydenta RP.
Dla mnie równie dobrym byłby P.Czarnek, D.Tarczyński, i jeszcze znalazłoby się kilka innych osób. Osobiście nie wykluczałbym M.Golińskiej, może trochę za młoda, ale potencjał ma.
No i się mylisz. Mam zwyczajnie zdrowy dystans. I ten dystans wygląda ma też Konfederacja.
Pan poseł Dominik byłby świetnym kandydatem. Jest dla mnie nie zrozumiałe czemu nie on albo Jaki.
Ślepo za partią nie będę. Wolę zagłosować na jakość. Najwyżej w drugiej turze przeciwko.