Jak aktywować kartę mzk ? Kilka dni temu wyrobiłam kartę, , od razu ja doładowałam. W kasowniku wyskakuje mi - No credit . Co muszę zrobić? Pozdrawiam .
Bo zaraz po doładowaniu ,tak będzie.Musi pani spróbować jeszcze raz i przy pomocy kasownika przenieść to doładowanie na kartę , bodajże ostatnia pozycja na wyświetlaczu kasownika
Tutaj znajdują się wszystkie informacje wraz z klipem video wyjaśniającym sposoby doładowania karty.
http://mzkostrowiec.pl/2024/02/12/informacja-na-temat-aktywacji-srodkow-zakupionych-przez-internet/
Autobusy już jeżdżą zgodnie z rozkładem jazdy? Czy nadal jest samowolka?
Nie mam zamiaru ryzykować spóźnienia do pracy.
Autobus przyjeżdża do 20 minut po czasie, to ja dziękuję za taki transport miejski.
Nadal wszystkie na kupę a później 2 godziny nic.
Obowiązuje karta lojalnościowa ze zgodami na telefony od firm z garczkami. Inaczej nie udowodnisz że jesteś mieszkańcem i płacisz jak za Bolta
Poza tym autobusy to zawalidrogi. Ciągnie się taki 30km/h blokując ruch. I do tego wpychają się na hama wyjeżdżając z zatoki.
Dlatego potrzebna nam zielona strefa w centrum. O którą wnioskują wszystkie liczące się ugrupowania.
Jeśli będzie ograniczenie do 30 to nie będzie już zawalidrogą. Zwłaszcza że swoim 10 letnim rupieciem nie wjedziesz do strefy. Biedaku
Skoro ich nie wypuszczacie z zatok to normalne ze beda opoznienia
Swego czasu na forum Ostrowca gazety.pl jeden z użytkowników przedstawił ciekawą koncepcję na funkcjonowanie komunikacji miejskiej, nie mam pojęcia dlaczego władze MZK nie podchwyciły tego tematu. Autobusy jeździłyby krótkimi trasami co 10 minut, w centrum byłby hub przesiadkowy i wszędzie szybko można byłoby się dostać. Warto wrócić do tego pomysłu.
W mieście prędkość powinna być ograniczona do 80km/h
Tyle śmiało można jechac bez stwarzania zagrożenia.
Cała droga dookoła ogrodów, janapawla do samolotu dwupasmowe dwu jezdniowe. Można samolotem lądować.
Wyhamować przed przejściem dla pieszych jadąc 80/h byłoby trudno 10:59. Bardzo durny pomysł. Swego czasu było 60 i to okazało się za dużo. Tak jak jest teraz jest Ok. Miasto to nie autostrada.
Oczywiście że nie autostrada. Ale ograniczenie prędkości do 40km/h na drodze dwupasmowej, dwujezdniowej to głupota.
Logika wywalona do kosza.
Powinno być ograniczenie jak unia proponuje. To dobre rozwiązanie.
Zielona strefa.
Można jeździć rowerem albo biegać.
Dzięki radnemu, z Perspektywy, mamy bardzo dobrą infrastrukturę ścieżek rowerowych.
Ruch to zdrowie i uśmiech!
Pozdrawiam
Żadnej Perspektywy w to nie mieszaj 11:12. Nie będę głosował na nikogo z koalicji 13 grudnia. Panimajesz ?