Słuchałeś taśmy, czy tak sobie pieprzysz?
Wraku nie ma, główni świadkowie nie żyją, a sprawa od początku zamiatana pod dywan. Jedno jest pewne jescze w czasie lotu samolot "gubił" swoje części. To wszystko mowi.
Taśmy słuchałem, i nie pieprzę tak sobie. Oczywiście do tego ruskiego ‘sprzyjania’ należy dołożyć polską ‘ułańską fantazję’. To pierwsze rodem z piekła, ta druga w zbożnym celu.
Mnie najbardziej intryguje zgroza w oczach Tuska, obawiającego się posądzenia Rosjan o dopomożenie tragedii.
Mnie przeraża ta peknieta parowka o ktorej mowil Macierewicz, a ktora miala byc dowodem na wybuch.
Czy można nazwać Polakami wszystkich tych, którzy kpią, drwią z narodowej tragedii z 10 kwietnia 2010 roku i ubliżają tym, którzy stracili życie w zaplanowanej przez Putina katastrofie, na czele z Prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej.
Jaki kraj na świecie i jaki rząd tak lekkomyślnie podszedłby do katastrofy, w której ginie urzędujący prezydent i kilkudziesięciu parlamentarzystów i oddałby śledztwo w tej sprawie krajowi,na terenie którego doszło do tragedii ?! Zrobił to Tusk, bo jego reset względem Rosji był ponad wszystko.
Podczas konferencji prasowej 1 września 2009 roku, po słynnym wystąpieniu prezydenta Lecha Kaczyńskiego, nawiązującym do imperialistycznych zapędów niektórych krajów, Donald Tusk w obecności Putina mówił m.in., że „Z premierem Putinem przypilnujemy, by nikt piachu w tryby nie sypał".
No i przypilnowali w kilka miesięcy potem.
Dla mnie to nie była tragedia, a samooczyszczenie kraju.
Pomijając stewardesy i pilotów to nie było ciekawe towarzystwo.
Zapamiętam ten post na 19 kwietnia.
15:49 liczę, że szybko powietrze oczyści się z ciebie, tylko szkoda, że ziemia się zainfekuje. Ale może cię skremują, nie będzie przynajmniej śmierdzieć po tobie bolszewicka kreaturo.
Stworzyć taka komisję jak Maciarewicz to jest dobry pomysł na biznes.Plan był prosty:wykorzystać katastrofę do własnych celów.
Kacapski wojskowy z dyżurki do drugiego w czasie schodzenia samolotu do lotniska: „Niech zejdą do 50 m.”.
Podsumujmy fakty. Rozbija się rządowy samolot. Polska przekazuje śledztwo ruskim. Ryskie do dziś trzymają wrak. PO JAKĄ CHOLERĘ? Teraz dziecku wytłumaczcie że wszystko w Smoleńsku było przypadkiem.
16 kwietnia 2023 Antoni Macierewicz poinformował, że podkomisja smoleńska złoży zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Chodzi o możliwe przeprowadzenie zamachu na życie prezydenta Lecha Kaczyńskiego i morderstwo 95 osób przez bezprawną ingerencję dokonaną na wojskowy samolot Tu-154M. (...)
Podkomisja smoleńska zamierza zawiadomić prokuraturę ws. podejrzenia popełnienia przestępstwa przeprowadzenia zamachu pod Smoleńskiem
https://i.pl/zamach-na-zycie-prezydenta-i-morderstwo-95-osob-podkomisja-smolenska-zlozy-zawiadomienie-o-mozliwosci-popelnienia-przestepstwa/ar/c1-17461345