dawaj drugą stówę.bo odemnie też
W sumie i tak wydaje z 1tys. miesięcznie na alkohol, hazard i inne używki to tam 100zł w te we wte nie robi różnicy, ale nie dam, bo pomagam w pewnych granicach.
Rząd uprawiał propagandę a są sprzęty w opuszczonym szpitalu ze sprzętem od Owsiaka.
https://www.wykop.pl/wpis/53242613/opuszczony-szpital-z-nowym-sprzetem-od-wosp-wosp-a/
19:06 Ty jak zwykle, żeby wleźć bez wazeliny swoi idolom, to nie widzisz nic złego w pedofilii księżowskiej i tego, że ludzie biorący udział w składkach na WOŚP dawali je na konkretny cel, a nie na tuszowanie nieudolności rządowej. Ale by się teraz przydały 2 miliardy!!!! przekazane ciepłą rączką przez posłów PISu na tubę propagandową TVPIS.
Spieprzac do kleru niech kupi. Pizdziaki z pisu za grosz honoru, zreszta jak elektorat w niemieckich marketach.
Prostaku 19:21 Owsiaka nie było a Caritas był i pomagał od dziesiatków lat, nie tylko w Polsce, ale na całym świecie. Owsiaka nie będzie, a Caritas bedzie.
Kim jest Owsiak; Tata Zbigniew – I sekretarz egzekutywy POP PZPR, mama Maria – urzędnik Prokuratury Wojewódzkiej w Gdańsku, brat Andrzej – członek Ochotniczej Rezerwy Milicji Obywatelskiej. To najbliższa rodzina Jerzego Owsiaka, o której w udzielanych mediom wywiadach stara się on raczej nie wspominać.
Ojciec Jerzego Owsiaka już w 1945 roku zgłosił się do pracy w milicji. Zbigniew Owsiak mówił wówczas, że - robi to z zamiłowania. W kolejnych latach był on m.in zastępcą komendanta posterunku ds. polityczno-wychowawczych i naczelnikiem Wydziału II Biura Dochodzeniowo-Śledczego. Pełnił również funkcję I i II sekretarza egzekutywy POP PZPR.
https://telewizjarepublika.pl/czemu-owsiak-pomija-temat-swojej-resortowej-rodziny,21597.html
-
Tak resortowe dziecko znalazło sobie sposób na życie - urocze zbieractwo cudzymi rekami w wolontariacie.
Napisałem tylko że w chwili pilnej potrzeby łóżek skądkolwiek niezrozumiałe jest stanowisko Owsiaka.Próbowałem sobie to wytłumaczyć niechęcią Owsiaka do PIS.I już na forum jestem wazeliniarzem.Gdyby paliła się chałupa sąsiada z którym mam kosę,to lałbym z wiadra ile sił.Jakbym ugasił to wtedy mogę mu chujów nawciskać bo go nie lubię.Ale jak się pali to gaszę.
Mylisz podstawowe pojęcia. Ty gasząc ogień u sąsiada nie byłbyś rozliczany z kosztów wody, a u Owsiaka w grę wchodzą miliony anonimowych uczestników WOŚP. Owsiak nie jest dysponentem tych pieniędzy, a jedynie wykonawcą woli tych, którzy złożyli się, aby zrealizować konkretny cel. Starasz się bardzo uprościć sprawę i zbagatelizować odpowiedzialność Owsiaka. Nie wszystko w życiu jest takie proste, jak instynktowna pomoc w potrzebie. WOŚP, to instytucja i musi działać zgodnie z prawem.
Więc niech zgodnie z prawem łóżka stoją wolne.
20:23. Weź nie manipuluj, bo mnie cofnie. Nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
20:41 do 20:32
Czyli lepiej jak te łóżka stoją i się marnują. Świetne myślenie 20:26.
Brzmisz jak ciemniak.
20:20. Ten z godz.20:17, to nie ciemniak, a jego równie "dobroduszny na pokaz" znajomy. Ktoś, kto nie brał udziału w zbiórce, nie ma prawa wypowiadać się w temacie i koniec dyskusji.
Masz rację nie jestem ciemniakiem.Rozumiem zatem,że wszyscy którzy brali udział w zbiórce chcą aby łóżka stały puste.Jesteś pewien że wszyscy?
WOŚP to sposób na dostatnie życie Owsiaka.