jest na bazarek przyjeżdża facet samochodem (chłodnia) w czwartki i w soboty ma dobre wędliny sami robią . Swojska kiełbasa jest dobra , boczek mają pyszny bez żadnych solanek a i inne wędliny niczego sobie.
Ja tam wole ze sprawdzonego zrodla!
Dzisiaj z byle czego robia!
Jak robia na zarobek to wiadomo!
Wiecie jak robia kupuja mieso w marketach po niskach cenach i sprzedają potem kiełbase po 30zł
Jola ja tez widziałam jak brali do koszyków te wielkie czerwono-bordowe karkówki pewnie na kiełbachy
Te karkówki w marketach to chyba nie są z naszych karmionych naturalnie świnek
Osobiście widziałem jak handlarz z targowicy z hali targowej kupuje w kauflandzie kawały karkówki.
no może nie każdy tak robi ale w większości tak robią ,zysk z tego jest okropny.A my jemy kiełbaske z miesem z marketu nie bedac swiadomym cieszymy się ze jemy swojską naturalna kiełbaske.
Karkówka nie nadaje się na kiełbasę,kiełbasa to tylko łopatką z domieszką wołówki,podgarla lub boczku plus przyprawy.Niech ktoś Wam nie robi z mózgu wody.Mięso z marketu pewniejsze bo sprawdzone pod kątem bakterii,istotne aby świerze było.Który rolnik dziś karmi świnkę ziemniakami i zbożem ? odpowiedż brzmi:żaden bo świnka chodowana metodą tradycyjną rośnie trzykrotnie dłużej a jeśli rolnik choduje taką świnkę to na 100% jej nie sprzeda tylko użyje na własny użytek do zapełnienia lodówki i nikt nie zapłaciłby ceny za kilogram "żywca" adekwatny do kosztów ,które poniósł na wychodowanie tej świnki.Osobiście wolę kupić ładne swierze mięsko w markecie bi się na tym znam.Nie słuchajcie Państwo bzdetów o karkówce na kiełbaskę.Z karkówki to się baleron robi ale też zakupione mięsko musi godnie wyglądać aby baleron był smaczny.
w 7b na polnej róg bloku jest kiełbasa z Żarówki dość droga ok 36 zł,ale dobra,jest także z Opatowa i zLipska/od Lichoty/ tańsze.Osobiście polecam z Żarówki