Brawo Felice123. Jak zwykle cięta i dobra riposta. LuDu nie dorasta Ci nawet do pięt. Cienki jest, oj cienki...
Kopiujesz to i wklejasz, giermku?
Raczej świętojebliwa.
Przyganiał kocioł garnkowi. Co Ty tu robisz w takim razie LuDu ? Jesteś taki przewidywalny...
Tak sobie tu jeszcze dopowiem ... Ja dokładnie pamiętam czego mnie księża starej daty uczyli, że nas chrześcijan obowiązuje Nowy Testament, a Stary pisany dla Żydów stanowi tylko pewien "zaczątek".
Dziś pod wpływem pewnych nurtów, które w Kościele się zrodziły przez SVII stara się nam zmienić koncepcję tego dotychczasowego myślenia - i twoje zacietrzewienie świadczy tylko, że skutecznie to następuje.
Na tyle, że w rozmowach częściej cytujesz Stary Testament niż Nowy. Stąd też brak zrozumienia twojego dla liturgii łacińskiej. Bo ona taka "niepostępowa".
Czytam teraz twierdzenia artykuł Jakuba Sławika ... jakże to bliskie tobie z tego co pisze (teolog, hebraista) i jak stoi w sprzeczności (o czym sam pisze) z tym co głosi ksiądz profesor Chrostowski, który jak widzę i w tobie wywołał zacietrzewienie.https://docplayer.pl/11055604-Alfred-llipple-od-ksiegi-rodzaju-do-ewangelii-wprowadzenie-do-lektury-pisma-swietego-przelozyl-juliusz-zychowicz-wydawnictwo-znak-krakow-1983.html.
Co ci tak ta przedsoborowa tradycja "śmierdzi"? Od samego początku widzę, że masz z tym problem - non possumus, szanowna pani. W mojej tradycji nie morduje się ludzi bo "Bóg tak chciał", ale życie ludzkie szanuje się, nawet gdyby było ono przeciwne Prawdzie.
Skoro talmud mówi że goj jest bydłem i można go zabić to po co popierasz PiS ?
Nadal twierdzę, że to nieporozumienie. Nic mi nie śmierdzi. Spokojnie, wszystko sobie wyjaśnimy.
Proponuję po kolei. Wracamy do tamtego wątku o gender.Ok?
No tak !
jak bardzo dzisiejsze pismo święte przypomina to z przed ok 2000 lat +\-
Niejednokrotnie przepisywane przez „oświeconego „
Mnicha .
Czy taki nawiedzony niesiony natchnieniem klecha skryba nie był wstanie dodać czegoś od siebie .Zmienić fakty zawarte w dziele które właśnie „kopiował”
Jaka mamy pewność ze pierwszy egzemplarz jest identyczny z tym dziś ,który macie gdzieś na półkach z książkami w domu
Teraz pozwolę sobie zacytować Felice1234
„ Ps. Jak napiszesz "biblię" swojego autorstwa, tj. chociażby usuniesz z. Nowego Testamentu te Słowa, które do tamtej symboliki nawiązują, to daj znać. Przyjdę po autograf do nowego boga.”
Skąd ta pewność ze już nie wierzysz w innego nawowego Boga
Ignoruj
Szkoda ze nie istnieje gotowa odpowiedz ,
Czy i ile razy treść została zmieniona .
Szanując życie nie zapominaj jednak o szacunku do człowieka, który to życie od Boga otrzymał. W tym przypadku konkretnie waż słowa (kłamliwe o mnie) zanim wyrzucisz je z prędkością karabinu maszynowego.
Jesteś inteligentnym gościem więc powinieneś zorientować się, że Felice123 chciała Cię wciągnąć do Wspólnoty (widziała niezły materiał do urobienia). Kluczowym momentem, po którym odczytałem jej intencję, było zaproszenie Ciebie do grona "przyjaciół rodziny". Jednak kością niezgody okazał się Stary Testament, który to rodzina Felice123 czyta na głos rano zaraz po przebudzeniu. On jest dla niej wykładnią, a ona tu jest z misją. Myślisz, że w innym przypadku jej mąż pozwoliłby jej na tak częste rozmowy z obcym facetem w internecie?
*wyrzucić jedno "jej" :)
Mało wiesz, a jeszcze mniej rozumiesz.:))
Sorry, ale jesteś jak otwarta księga. Ekshibicjonizm level mistrz.
Wsadź sobie to mydło i powidło. Lawirujesz jak na zawołanie. Właściwie to można w ciemno stworzyć "instrukcję obsługi Felice123".