Oczywiście - i tej zasady pilnuję lecz... tak jak wskazane jest w przytoczonym fragmencie - w zgromadzeniu.
Forum jednak zgromadzeniem świętych nie jest. To oczywiste, że tu robię za tego, który was kąsa. Wszak posyłając w świat apostołów, Jezus rzekł im: "Bądźcie przebiegli jak węże..."
Skała ma bogatą symbolikę biblijną m.in. Skała- jako apostoł to symbol niewzruszalności wiary. Rozbić więc o skałę kogoś, kogo wiara nie daje rozbić władnego ciała, to tyle - w kontekście przytoczonego przez ciebie fragmentu - co uczynić swoje dzieci pełnymi wiary, a wtedy nic ich nie zniszczy. Rodzice, którzy przekazują wiarę swoim dzieciom- to rodzice szczęśliwi - zadowoleni z owoców.
To nie jad i pogarda (a propos- nigdy nie użyłam tego określenia i nigdy w moim sercu nie gościło to uczucie pod adresem kogokolwiek na tym forum, zaś rzucano nim w moim i (nie)ciemniaka12 kierunku niejednokrotnie) - to prawda, której nie przyjmujesz.
Reszty nie komentuję.
Nie... nie fanatyczki, tylko kogoś, kto doświadczył opieki Bożej w bardzo ciężkim dla mnie okresie życia. Nie każdy jednak uszedł z życiem - jak ja wówczas. Jestem wdzięczna Bogu za to, że mnie chronił i troszczył się o mnie. Dzięki niemu żyję, a On dalej mnie chroni.
"Jak widzi siebie fanatyk religijny? Fanatyzm posiada podobne cechy jak i alkoholizm. Fanatyk nigdy nie zobaczy w sobie człowieka chorego, nigdy nie przyzna się, że stwarza zagrożenie dla otoczenia. Nazwie zaś siebie człowiekiem „głęboko wierzącym”, często „wielkim patriotą”, w swym fanatyzmie będzie doszukiwał się cech go wywyższających nad innych ludzi. To on jest tym dobrym, a świat złym, grzesznym."
"Jak widzi siebie fanatyk religijny? Fanatyzm posiada podobne cechy jak i alkoholizm. Fanatyk nigdy nie zobaczy w sobie człowieka chorego, nigdy nie przyzna się, że stwarza zagrożenie dla otoczenia. Nazwie zaś siebie człowiekiem „głęboko wierzącym”, często „wielkim patriotą”, w swym fanatyzmie będzie doszukiwał się cech go wywyższających nad innych ludzi. To on jest tym dobrym, a świat złym, grzesznym..."
Fanatyk ateistyczny jest jeszcze groszy co pokazują na tym forum wpisy pewnych osób.
Żeby ktoś mógł być "jeszcze gorszy", najpierw musi być ten "zły". Zasada stopniowania.
Ja piszę ogólnie o fanatyzmie a nie o konkretnej osobie. Żaden fanatyzm nie prowadzi do dobrych rzeczy.
Wiele porąbanych osób pisze na forum.
A może Fela to Anna Sobecka z PiS?!
odpowiedź znajdziemy w artykule poniżej:
Masz rację łowca, wiele POrabanych osób pisze na forum, jesteś najlepszym przykładem.