Słynny Roman miał napisać,że "bez TVN nie było by zwycięstwa w październikowych wyborach"
I kazdy lub prawie każdy się z tym zgodzi
Czyli,, największa armata"Tuska,?
Szczekajcie dalej pisowskie trole, może w tym grajdole ostrowieckim kogoś w końcu przekonacie, ale ludzie wykształceni śmieją się z Waszej służalczości i wami gardzą :)
Nie rozmieszaj mnie tymi młodymi wykształconymi (zwłaszcza z wielkich miast). Być może znają się na: sprawach technicznych, lingwistycznych, historii - ale tej bez ‘przedsolidarnościowej’, chemii, biologii, medycynie itd.
Jednakże rzadko ogarniają np. teoretyczne podstawy liberalizmu A.Smitha, a współczesnych jego praktyk i wynaturzeń (zwłaszcza złodziejskiej ‘niewidzialnej ręki rynku’, choć powszechnie wiadomo, czyja ona jest), ni w ząb nie kumają. Itd.
No a teraz Romanowski zniknął jak się okazało że mu grozi 25 lat. Pewnie już siedzi w kraju z którym nie mam podpisanej umowy o ekstradycję.
Panie Wróbel, to nie problem jak się przekonaliśmy ostatnio w kilku bulwersujących opinię publiczną przypadkach.
Sprzedali porty, banki, koleje, ale to TVN jest dla nich strategiczny!
@..10:03..wykształcenie nie idzie w parze z mądrością i uczciwością (zdrajca) co dobitnie pokazałeś swoim komentarzem..szkoda że nie mogę poznać ciebie osobiście ale jest takie powiedzenie :_ gdyby nie internet to nikt by nie wiedział żeś głupi _
12:53 możesz mnie poznać osobiście :) daj do siebie kontakt mailowy to się spikniemy i podyskutujemy o temacie. Ok?
Też tak uważam.Dopiero łatali z koszulkami z napisem konstytucja a teraz sami ja nagminnie łamią
Kilka faktów o dzisiejszym prawnym wybryku Tuska. ⬇️
Branża medialna nie jest wymieniana wśród działaności, które rząd mógłby objąć strategicznym nadzorem. Pomijam już to, że państwo, czyli spółka skarbu nie posiada żadnych udziałów zarówno w TVN-nie, jak i w Polsacie.
Art. 2 ustawy, na której opiera się decyzja Tuska ogranicza zakres kontroli do sytuacji zagrożenia bezpieczeństwa lub porządku publicznego. Nabycie pozycji dominującej w TVN przez podmiot legalnie działający w innym kraju UE (Węgry) nie zagraża bezpieczeństwu i porządkowi publicznemu w Polsce.
Takie działanie bezpośrednio narusza prawo unijne, którym Tusk i jego ekipa wyciera sobie twarz. (Commission v Belgium [C-503/99 Commission v Belgium [2002]] oraz Art. 63 oraz Art. 65 pkt. 3 TFUE.)
To rozporządzenie Tuska jest nie tylko nielegalne, ale jest do ominięcia w prosty sposób:
1. Wystarczy, że do przejęcia kontroli nad polskim TVN zmieni się akcjonariat jej właściciela, który jest już na prawie holenderskim, a nie polskim.
2. Zmienią właściciela i organy zarządzające jedynego akcjonariusza, więc zmienią władzę w spółce „córce” bez konieczności zmian w akcjonariacie.
I tyle.
Tusk wie, że to nielegalne. Jemu zależy tylko na czasie. Byleby do wyborów.
Zaczęło się..
Fińskie siły zbrojne wydały nakaz opuszczenia domów mieszkalnych znajdujących się w pobliżu strategicznie istotnych obiektów wojskowych w różnych częściach kraju. W samych regionach sąsiadujących z lotniskami w Laponii oraz w centralnej Finlandii polecenie wyprowadzki dotyczyło kilkudziesięciu rodzin. Ich domy zostaną rozebrane.
Naprawdę myślałem, że gorzej już nie będzie.
Przyznaję, grubo się myliłem. Wrócił Tusk i szybko przypomniały mi się rządy Platofrmy w latach 2007-2014.
Co obiecali?
Obiecali budowę CPK. Zarzekali się, że podniosą kwotę wolną od podatku. Zapowiedzieli deregulację, dobrowolny ZUS, zniesienie podatku Belki, niższy VAT, tanią energię, paliwo po 5.19, odpolitycznienie mediów i spółek skarbu państwa. To tylko pierwsze przykłady z brzegu.
Co zrobili?
No, poza tym, że nie spełnili żadnej z powyższych obietnic, powtarzam żadnej, to zadłużyli nasz kraj (w jeden rok) na nieprawdopodobną skalę. Dziura w budżecie wynosi tyle, ile cały ogólny dług niejednego państwa na świecie. Sprzedali strategiczne spółki nadmorskie Niemcom i zakopali CPK. Rozwalili system edukacji, wpuścili do szkół klimatycznych i tęczowych aktywistów. Zostawili powodzian samych sobie. W protestujących rolników rzucali kamieniami, a sam premier do spółki z Bodnarem przynajmniej kilka złamali prawo, w tym konstytucję.
Ostatnie wydarzenia ws. próby przejęcia mediów były tylko pieczęcią na całej laurce ich rocznych rządów. A to jest dopiero rok. Z przerażeniem patrzę na kolejne lata.
I tak, szybko przypomniały mi się dwie rzeczy. Rządy Platformy w latach 2007-2014 i to, że zawsze może być gorzej.
Obecnie uśmiechnięci dziękują Tuskowi, że ten wpływa na decyzje biznesowe kapitału naszego sojusznika czyli USA.
Wróćmy do roku 2022 i wyobraźmy sobie sytuację, że premier Morawiecki ogłasza to samo co dziś Tusk.
Wyobrażacie sobie te pełne grozy czarne monitory z hasłami - zamach na wolne media? Te hordy żałobników na ulicach polskich miast i miasteczek z ośmioma gwiazdkami. Te zatrwożone miny stokrotki i innych "obiektywnych" dziennikarzy.
Uśmiechnięty beton osiągnął jeszcze wyższy stopień swojej zatwardziałości. Robi z nich baranów a ci mu przyklaskują. Myślę, że jak nie dostrzegają, że jest coś nie tak w tej sytuacji to za chwilę jak powie, że uśmiechnięci są ograniczeni umysłowo to ci w to uwierzą i będą mu jeszcze bardziej klaskać.