Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Kobiety, pomocy (jaki placek?)

Ilość postów: 19 | Odsłon: 17267 | Najnowszy post
  • Kobiety, pomocy (jaki placek?)

    Kobiety pomózcie mi proszę:) Cholender ,musze wymyslić placek w którym nie może byc ani biszkoptu, ani kruchego ani biszkoptowo-tłuszczowego. Francuskie tez odpada , tak samo jak parzone czy inne z dodatkiem sody i miodu.No to jest paranoja.Wymyslcie placek bez ciasta.Oczywiście z góry mówię ze jakikolwiek sernik na zimno czy ptasie mleczko tez odpada bo nie moze to byc placek bez spodu.Ze spodem tez nie moze byc .To jest chore.Zaden z kilkudziesięciu przepisów nie pasuje szefowi. Mówi ze stale to samo. Kruche... biszkopt...francuskie -Po co ciasto w ciescie?No cóz tak to chyba jest, jak sie facet bierze za cos na czym sie nie zna.:P

    zenka
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

      Powiedz mu, żeby poszedł do szkoły ciastkarskiej i dowie się, że jego wymagania są nieosiągalne:)

      Gość_rurka
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

        ciasto JAPOŃSKE polecam

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

          tort pawłowej, spód bezowy

          Gość_monalisa
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

            Tort Pawłowa Składniki

            4 białka

            szklanka cukru pudru

            łyżka mąki ziemniaczanej

            szczypta proszku do pieczenia

            łyżeczka octu winnego

            łyżka bardzo zimnej wody

            2 szklanki bitej śmietany

            kieliszek likieru Cointreau

            łyżeczka soku z cytryny

            40 dag truskawek

            listki melisy Etapy przygotowania

            Białka ubić na pianę. Nie przerywając ubijania, dodać cukier puder wymieszany z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Pod koniec masę wymieszać z łyżką lodowatej wody i octem. Tortownice o średnicy 23 cm wyłożyć pergaminem, lekko natrzeć masłem spód i brzegi. Zewnętrzną stronę tortownicy zanurzyć w lodowatej kąpieli.

            Do tortownicy przełożyć masą z białek (można za pomocą szprycy do kremów), tworząc niewielki brzeg. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 130° C. Po upływie 20–30 minut zmniejszyć temperaturę do 100° C i suszyć bezę 3–4 godziny, aż wierzch lekko stwardnieje.

            Bitą śmietanę wymieszać z likierem i sokiem z cytryny. Truskawki umyć, osuszyć i obrać. Bezę ułożyć na paterze, Wypełnić bitą śmietaną, truskawkami i melisą.

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

          Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

          To zrób na spodzie bezowym, na to krówka, znów beza ( już masz fajny podkład) a na wierzchu coś mniej słodkiego np. warstwa bitej śmietany z galaretką o smaku cytrynowym. Zalej wszystko też galaretkami o smaku cytrynki, dodaj w galaretkę pomarańcze i malinki.

          Pozdrawiam.

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

      Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

      Nie wiem czy będzie Ci to odpowiadać, ale ostatnio jadłam u kuzynki i był przepyszny i bardzo prosty w wykonaniu

      0,5 l śmietany kremówki

      2 śmietanfixy

      1 galaretka

      1 szklanka wody

      I masa:

      Zagotuj budyń. Wystudź go. Utrzyj jedna margarynę i dodaj budyń.

      Blachę wyłóż herbatnikami. Na nie wylej masę budyniową. Całość przykryj warstwą herbatników.

      II masa:

      ¾ kostki margaryny utrzyj i dodaj masę krówkową. Wyłóż na herbatniki i przykryj kolejną warstwą herbatników

      III masa:

      Śmietanę ubij z fixem a gdy będzie już sztywna dodaj rozpuszczona w szklance wody i wystudzoną galaretkę. Wyłóż masę na herbatniki i przykryj ostatnią warstwą herbatników.

      Całość można polać polewą czekoladową.

      Gość_Laura_a
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

      Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

      Zrób dla szefa bajaderkę. Wrzuć tam wszystko. Na pewno pamięta ten smak z dzieciństwa i dlatego teraz nic mu nie pasuje.

      oksymoron
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

      Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

      współczuję szefa, pewnie to facet, bo widać, że nie ma pojęcia o pieczeniu.a na co dzień on chyba jada schabowego bez mięsa :) przecież może iść do cukierni i zamówić coś gotowego. paranoja.

      znalazłam ciasta także oparte na bezie:

      http://www.wielkiezarcie.com/recipe14274.html

      http://www.wielkiezarcie.com/recipe18128.html

      a może być spód z herbatników? mogłabyś ułożyć dwie warstwy, żeby było więcej. jeśli tak, to mam fajny sernik gotowany :)

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

      Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

      Herbatniki na spód i wierzch a nadzienie jakie tam chcesz

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

        Najlepszy krowi placek z łąki pod ...

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

          Ot się gośc z dziś 20:19 wysilił. Słuchajcie- szef faktycznie jest facetem i to kompletnie nie znającym sie na rzeczy.Zrobiłam dziś serniczek z serków homo , na biszkoptach okragłych.Znowu niewypał , bo jakby nie było to jest jednak biszkopt.Spód bezowy znowu jest za nudny dla niego.Naet jesli dodac kwasku do bezy to on powie ze to i tak jest ,,takie wsiowe'' a ma być wypasione.Chciałby duzo tanio i zeby mógł zarobic ze trzy razy tyle, ile kosztowały produkty.

          zenka
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

            To niech Ci podpowie jaki ten spód ma być, skoro wszystkie Twoje propozycje są nie trafione:) Co dwie głowy to nie jedna:) (a może herbatniki układane warstwami jak "cegły" sklejane np.krówką a maczane w mleku)

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

              albo jeszcze np wiórka kokosowe wymieszane z masą z białek, cukrem i zapieczone- no albo ewentualnie z makiem

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

            Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

            Hmm....To co polecil Ci wykonac Twoj szef jest raczej deserem a nie ciastem.Wydaje mi sie ,ze wszystkie wypieki (torty,placki)musza miec spod ,nawet z herbatnikow lub wafli.Inaczej masa kremowa lub nadzienie nie utrzyma sie gdy nie bedzie mialo jakiejs bazy.Moze zaproponuj np.blok czekoladowy.Jezeli znudzony jest tradycyjnymi ciastami "na slodko",wystarczy zmienic nadzienie na szpinakowe lub serowo-szynkowe.

            martik
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Kobiety, pomocy (jaki placek?)

              3-bit bez biszkoptu z masa krówkowa jest pyszny- moj szef i facet z kontroli byl zachwycony i zabrał polowe placka do swojej firmy

              Gość_jka
              Zgłoś
              Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -