Nie wiem czy będzie Ci to odpowiadać, ale ostatnio jadłam u kuzynki i był przepyszny i bardzo prosty w wykonaniu
0,5 l śmietany kremówki
2 śmietanfixy
1 galaretka
1 szklanka wody
I masa:
Zagotuj budyń. Wystudź go. Utrzyj jedna margarynę i dodaj budyń.
Blachę wyłóż herbatnikami. Na nie wylej masę budyniową. Całość przykryj warstwą herbatników.
II masa:
¾ kostki margaryny utrzyj i dodaj masę krówkową. Wyłóż na herbatniki i przykryj kolejną warstwą herbatników
III masa:
Śmietanę ubij z fixem a gdy będzie już sztywna dodaj rozpuszczona w szklance wody i wystudzoną galaretkę. Wyłóż masę na herbatniki i przykryj ostatnią warstwą herbatników.
Całość można polać polewą czekoladową.
To zrób na spodzie bezowym, na to krówka, znów beza ( już masz fajny podkład) a na wierzchu coś mniej słodkiego np. warstwa bitej śmietany z galaretką o smaku cytrynowym. Zalej wszystko też galaretkami o smaku cytrynki, dodaj w galaretkę pomarańcze i malinki.
Pozdrawiam.
Tort Pawłowa Składniki
4 białka
szklanka cukru pudru
łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta proszku do pieczenia
łyżeczka octu winnego
łyżka bardzo zimnej wody
2 szklanki bitej śmietany
kieliszek likieru Cointreau
łyżeczka soku z cytryny
40 dag truskawek
listki melisy Etapy przygotowania
Białka ubić na pianę. Nie przerywając ubijania, dodać cukier puder wymieszany z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Pod koniec masę wymieszać z łyżką lodowatej wody i octem. Tortownice o średnicy 23 cm wyłożyć pergaminem, lekko natrzeć masłem spód i brzegi. Zewnętrzną stronę tortownicy zanurzyć w lodowatej kąpieli.
Do tortownicy przełożyć masą z białek (można za pomocą szprycy do kremów), tworząc niewielki brzeg. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 130° C. Po upływie 20–30 minut zmniejszyć temperaturę do 100° C i suszyć bezę 3–4 godziny, aż wierzch lekko stwardnieje.
Bitą śmietanę wymieszać z likierem i sokiem z cytryny. Truskawki umyć, osuszyć i obrać. Bezę ułożyć na paterze, Wypełnić bitą śmietaną, truskawkami i melisą.
Herbatniki na spód i wierzch a nadzienie jakie tam chcesz
Dlaczego pozwoliłaś sobie na takie spoufalenie z szefem? Pieczesz mu ciasto i to nie pierwszy raz? Z drugiej strony jeśli już do tego dopuściłaś to lepsze dawanie ciasta niż...
A co to za SZEF?
3-bit bez biszkoptu z masa krówkowa jest pyszny- moj szef i facet z kontroli byl zachwycony i zabrał polowe placka do swojej firmy