Kiedyś przyjmowaliśmy. Teraz ten pleban chyba w więzieniu siedzi. Nigdy więcej żadnego nie wpuszczę za mój próg.
Józefa z Sandomierskiej przyjmowałem i okazało się, ze to ….
A ja przyjmę i dam stówę , bo przecież inflacja.
Ja raczej nie przyjmę, ale wpłacę na konto kościoła w mojej parafii tak, jak w ubiegłym roku.
Nigdy nie rozumiałem, dlaczego ksiądz chodzi po domach i zawsze bardzo mnie to stresowało. Pamiętam, że jako kilkuletnie dziecko chowałem się pod stół w kuchni i zawsze na polecenie księdza wyciągano mnie stamtąd, bo pleban miał napisane, że w tym domu jest troje dzieci, a on widzi dwoje. Do dziś ta trauma tłumaczenia się przed księdzem dlaczego się schowałem siedzi we mnie i nie cierpię tych corocznych inwigilacji, ale w mojej parafii akurat jest bardzo fajny proboszcz, dlatego już się nie chowam pod stół, ale stres jest nadal i chyba pozostanie na zawsze.
Zmarł ten który powstrzymywał rękę antychrysta. Nadchodzi ohyda spustoszenia.
Ja w myślach wkładam do koperty kartkę z napisem "Bóg zapłać". Co o tym myślicie ? Czy to dobry pomysł ?
Ja z jechowymi lubiłem ostatnimi czasy rozmawiać w progu. Poprostu po kilku minutach sami idchodzili bo widzieli że ta rozmowa nie ma sensu :)
Tymczasowo jestem u wnuków poza Ostrowcem i mam pytanie, kiedy na Pułankach i od których bloków zaczyna się kolęda. Strona internetowa parafii nie działa i stąd moje pytanie.
22:33 Nie ma takiej opcji. Poza tym jak bardziej dorosnę to już umrę.
A jak na Piaskach, dwie koperty, czy jedna? Kiedyś porywisty oczekiwał 2- dla siebie i na kościół.
Czy można zamiast krzyża rysować na dzwiach gwiazdę Dawida ?
Najpier to pukają ministranci (bywaja ministrantki ?) i się pytaja czy przyjmuje sięksiędza - bez względu czy coś jest na drzwiach narysowane czy nie.
Nie dajesz koperty -> idziesz do piekła.
Prosta niepisana zasada KK.
08:00. Za to w Nowej Dębie skandal na całą Polskę. Ciekawy artykuł w tej sprawie " Uwiedziony wikary, gniew parafian z Nowej Dęby i ulotki......". Wystarczy wpisać ten tytuł w wyszukiwarce i wyciągnąć wnioski.