Ja raczej nie przyjmę, ale wpłacę na konto kościoła w mojej parafii tak, jak w ubiegłym roku.
No 100 to najmniej trzeba koniecznie.
Tylko ze za tą 100 darowizny to są rodziny które muszą przeżyć i coś kupią dzieciom do jedzenia a ksiądz na to nie patrzy.
A może wprowadzić kolędę przymusową bez darowizny?
Ale marudzicie nikt nikogo nie zmusza na Stawkach ksiądz przyjdzie do tego kto zostawi znak krzyża na drzwiach ,do nikogo nie puka i nie pyta .chcesz to przyjmujesz nie to twoja sprawa proste.
Nigdy nie rozumiałem, dlaczego ksiądz chodzi po domach i zawsze bardzo mnie to stresowało. Pamiętam, że jako kilkuletnie dziecko chowałem się pod stół w kuchni i zawsze na polecenie księdza wyciągano mnie stamtąd, bo pleban miał napisane, że w tym domu jest troje dzieci, a on widzi dwoje. Do dziś ta trauma tłumaczenia się przed księdzem dlaczego się schowałem siedzi we mnie i nie cierpię tych corocznych inwigilacji, ale w mojej parafii akurat jest bardzo fajny proboszcz, dlatego już się nie chowam pod stół, ale stres jest nadal i chyba pozostanie na zawsze.
Zmarł ten który powstrzymywał rękę antychrysta. Nadchodzi ohyda spustoszenia.
Ja z jechowymi lubiłem ostatnimi czasy rozmawiać w progu. Poprostu po kilku minutach sami idchodzili bo widzieli że ta rozmowa nie ma sensu :)
Bo ja zawsze mówiłem że właściwie to nie wiem czy Bóg jest czy go nie ma. Wtedy zaczynali wymyślać sposoby aby mnie przekonać, np. że jak się przełączy przełącznik na ścianie to zapala się światło i robi się widno. TO ja im mówię że to przecież elektrony z kabla z prądem zostają wypronioeniowane w postaci fotonów. ALbo mówią że dowego ma istnienie Boga jest węgiel pod ziemią....... Czyżby Polskę Bóg pomału opuszczał ?
dowodem no to też im odpowiedziałem skąd się wziął węgiel pod ziemią. Ale jednego się przestraszyli jakby i uciekli. gdy poruszyłem temat kosmitów to coś kobitka wspopmniala o Mojżeszu i nie dokończyła i jakby nawiali :) taja starsza była co się dobrze chyba znała na rzeczy
I nigdy nie ma tak że chodza dwie w miarę młode kobiety, dlatego niepuszczam za prób bo albo stara jakaś babcia albo facet - parami dchodzą zwykle. Jeden się uczy od drugiego posługi
wtorek w 15b dzisiaj 11,12,13 resztę nie wiem
Ja w myślach wkładam do koperty kartkę z napisem "Bóg zapłać". Co o tym myślicie ? Czy to dobry pomysł ?