Nie lepiej od razu dać w łapę ? :D
Nie przyjmuje już kolędy kilka lat. Nie zauważyłem żadnej różnicy w moim życiu
Na internecie pisało że taki... sobie życzy 500 zł od dwóch osób a 250 od jednej.Po....ło go?
20:09 a jak nie przyjmujesz to cię nie straszą że cię nie pochowa?
Są takie przypadki ale kościołów jest sporo a za opłatą to zrobi
Zawsze jest taka możliwość, ale mnie osobiście to nie obchodzi. Jak już umrę to moje ciało mogą nawet świnie zjeść, rozsypać w lesie, czy cokolwiek innego. Ja wierzę w wieczną świadomość, a nie diabły.
Najlepiej oddać ciało do badań, wtedy państwo zrobi pochówek przy obecności maksymalnie dwóch osób z rodziny. Ksiądz nie będzie kropił, więc nie weźmie kasy. I to jest ok.
Tymczasowo jestem u wnuków poza Ostrowcem i mam pytanie, kiedy na Pułankach i od których bloków zaczyna się kolęda. Strona internetowa parafii nie działa i stąd moje pytanie.
11:23 Strona parafii św. Kazimierza Pułanki działa bez zastrzeżeń i w ogłoszeniach są wyszczególnione wszystkie wizyty duszpasterskie na cały tydzień.
Są pogrzeby świeckie , łaski ksiądz nie robi.
Macie problem? Nie przyjmujcie księdza, ale po co smarować im dupy, nie każdy ksiądz jest zły tak samo jak każdy inny człowiek, to co teraz się dzieje nagonka na kościół to tragedia ktoś celowo chce zniszczyć kościół? Chcę chodzę a nie to rezygnuje z kolędy, ślubu czy pogrzebu ale po co brednie pisać w internecie straszny ten świat dziś hejt na wszystko, dajcie szacunek drugiej osobie nie każdy jest od razu zły!!!
Czy mogą zatem nie przekazywać moich podatków na Kościół? To jest chyba ten problem. Także mamy problem.
Wyrośniesz z arogancji to pójdziesz na kolanach do Boga.. już nie jeden pyszałek ugiął się,nawet zatwardziali komuniści
Ale Bóg jest i w domu gdzie także się ludzie modlą i to oznacza że nie muszą chodzić do kościoła i słuchać polityki księdza jak nie chcą a to oznacza że wierzą w niego a nie księdza który kłami u jest obłudnikiem?