Gdyby nie forsa to by chodzili po domach?
Słychać jak walczą o to ile ma być w kopertach i jak król ma być przyjęty.
Jakby nie było kopert to żaden by dupy z plebanii nie ruszył bo i po co. tylko w tym kraju taka debilna tradycja
08:00. Za to w Nowej Dębie skandal na całą Polskę. Ciekawy artykuł w tej sprawie " Uwiedziony wikary, gniew parafian z Nowej Dęby i ulotki......". Wystarczy wpisać ten tytuł w wyszukiwarce i wyciągnąć wnioski.
Czytaliście ten artykuł? Czy też macie wrażenie, że styl pisania tej ulotki jest jakby znany z tego forum, z dawnych lat?
Ja zamiast koperty robię przelew bankowy na konto parafii. Tak jest ekologiczniej, bo oszczędza się papier. Obrazek dostaję e-mail-em i drukuję sobie go na drukarce ;-)
Słyszałem też , że są takie parafi gdzie można płacić kartą ;-) Wymagane jest posiadanie mobilnego terminalu tak jak w sklepach róznyuch maja.
A w czasie obostrzeń pandemicznych to wizyta wirtualna przez Skype'a itp. wideo komunikatory. Oczywiście żartuje, ale zobaczie co znalazłem. Wirtualny kościół:
Nowa Dęba, sławetny proboszcz ostrowiecki nie potrafi trzymać w ryzach swoich wikariuszy?
To znaczy ze tyle watków o nim bylo ma tym forum. Że taki ostry, twardy a wikariusza nie upilnował.
Nie chodzi o wikariusza z Ostrowca, który się powiesił
tylko tego uwiedzionego. Proboszcz nie wie co dzieje sie w jego parafii?