Nie samemu, niech mama w twoim imieniu poprosi
O czym wy piszecie? Jaki brak znieczulenia? Moze mieliście za słabe?
Koszt prywatnie ok. 300 zł, teraz może i drożej. Nigdy nie było opcji aby było znieczulenia, przecież to standard./
znieczulenie może i jest ale zbyt słabe,dlaczego po znieczuleniu boli?
a czemu nie prosicie o większą dawkę?
a moze to też kwestia jelit? niektórzy mogą mieć tak pokręcone, że mimo znieczulenia boli.
Jestem właśnie po kolonoskopii, miałem dziś o 12. Było znieczulenie, badanie trwało ok. 20 minut. Nie bolało, nie dostałem głupiego jasia, nie odpłynąłem. Wszystko OK i technicznie i zdrowotnie.
ja od razu wołałem jasia , faza jak po litrze 0 bólu , w moim przypadku bóle brzucha i utajona krew w kale występowała
Powiedzialam ze sie bardzo denerwuje i chce wieksze znieczulenie i nie ma z tym zadnego problemu.
Mam mieć we wtorek bez znieczulenia i umieram ze strachu.
Czy ktoś miał? Bardzo boli?
Ja mam za miesiąc na ul.Polnej na znieczuleniem,podobnież nic nie czuć,a czemu masz miec bez znieczulenia jak można ze znieczuleniem?
No tak stwierdził lekarz, że jest lepiej, bo każda narkoza to ryzyko i obciążenie dla organizmu. Hmm ludzie przechodzą to bez narkozy i da się tylko zastanawiam się czy bardzo boli.
Jakie masz problemy, że masz takie badanie?
Ból to indywidualna sprawa każdego człowieka. Każdy czuje inaczej. Lepiej nie pytać bo odpowiedzi mogą Cię przerazić. Ja miałam zrosty po cesarce więc było tak jak było :/ Trzymaj się twardo, dasz radę. Możesz się trochę bać ale to normalne. Nie panikuj i nie nakręcaj się bo to niepotrzebne nerwy. Daj znać w przyszłym tygodniu jak się masz :) Pozdrawiam ;)
ja miałem na Słowackiego p. Lesicki robił i nic nie bolało. Znieczulają dożylnie.
Bez całkowitego znieczulenie nawet tego dozylnego? Ja bym sobie nie dała tak zrobić. Owszem pełna narkoza do takiego badania nie jest potrzebna ale dozylna to norma.
Jak to bez znieczulenia? Wszędzie normalnie robią z dożylnym. Ja też tak miałam i nic nie bolało a nawet mało pamiętam z samego badania. Przecież takie znieczulenie niedługo działa
Na Polnej,lekarz super,personel również,ze znieczuleniem,nie ma strachu.