W Parafii na Stawkach komunia ma odbyć się komunia 7 czerwca.Co sądzicie o tej dacie ? Czy to nie za wcześnie? i dlaczego wszystkie są przeniesione na wrzesień a ta nie?
Bezpieczniej we wrzesniu, może porozmawiajcie z ksiedzem i da się przekonać
lokal najważniejszy czy sakrament???
Od dawna od sakramentu ważniejsze lokal sukienki wystrój kościoła i prezenty więc co się dziwić? a co to za sakrament jak dzieci nie są wogóle przygotowane
Tak, odbędzie się. Do 50 osób będą mogły odbywać się przyjęcia.
Ta data była ustalona już w tamtym roku.
Rodzice wymusili. Cześć się nie zgodziła i będą mieli we wrześniu.
Ksiądz powinien decydować a nie mamuśki jak coś się stanie to później jego obarczą winą
Dzieci będą kompletnie nie przygotowane na ten najważniejszy sakrament
O jakich ty przygotowaniach mówisz?przecież dziecko w 3 klasie i tak nie za bardzo ogarnia cały sens sakramentu. A przygotować ceremonię można w tydzień.
I niech mają dzieci Komunię, dajcie już spokój z tym jadem na forum
No więc ksiądz zdecydował i komunii nie będzie. Temat zamknięty.
Wszystkie sakramenty powinny byc od 18ego roku zycia, zeby osoba mogla sama decydowac o tym czy chce czy nie.
Bzdura gościu 15:57. Skoro chcę wychować swoje dziecko w wierze katolickiej to innym nic do tego. Nikt przecież Cię nie zmusza do tego aby Twoje dziecko przyjmowało jakiekolwiek sakramenty.
16.00 a dlaczego to akurat ty masz o tym decydowac?. Zone tez mu wybierzesz?
Dlatego, że o wychowaniu moich dzieci decyduję ja, nikt inny. Dociera to do Ciebie 19:26. Ty swoich do sakramentów posyłać nie musisz i mnie też nic do tego.