Kościół nie ma kasy i stąd taka data.
Nieprawda gościu 18:15. Nie będzie żadnej komunii w czerwcu.
A ja słyszałam że będzie. Nawet dostalam zaproszenie ( choć narazie ustne). Nie za wcześnie ta komunia w czerwcu? Chyba księdzu brakuje pieniążków i nie interesuje go zdrowie dzieci.
Podobno ma jednak być. Księdzu pieniążków nie brakuje, nie martw się. Za komunię się nie płaci a z tacy też nie zbierze bo mają być tylko rodzice z dziećmi.
To wymysł rodziców a nie księdza gościu 09:05. Reszta ma przełożoną uroczystość na wrzesień.
Za komunie się nie płaci? Nie było żadnych składek jak w innych parafiach? I 100% rodziców było zgodnych? Nie chce mi się w to wierzyć.
Księdzu pieniędzy nikt nie daje. Co najwyżej kupowane jest coś do kościoła i tyle. Masz wypaczone wyobrażenie o tej uroczystości.
Tylko nie mów nikomu i Zabawa w chowanego - to obejrzyjcie, a potem składki na klechę róbcie
Nie cie nie zmusza do niczego 15:13. Pozwól innym żyć tak jak chcą.
wszelkie sakramenty po 18tym roku zycia, niech człowiek za siebie sam decyduje
Lepiej zrobić komunie w czerwcu niż np w październiku czy listopadzie. O takich terminach też słyszałem.
nie bedzie w tym roku, festiwal prezentów przelozony
Bo Ty tak powiedziałeś 15:57 ? Mam prawo wychowywać swoje dziecko w mojej wierze a Tobie nic do tego.
Jak nic się księdzu nie daje? Wolne żarty. 2 lata temu syn miał komunie i składki były bardzo duże. Nie wmawiajcie ludziom że ksiądz na tym nie zarabia bo tak nie jest. Chyba jakich klecha pisze te posty. Dobro dzieci powinno być najważniejsze i komunie tak jak wszystkie inne uroczystości powinny zostać przesunięte.
Nawet nie wiesz na co się skladalas 22:08. Kompromitacja z twojej strony.