06:09 co ty piszesz? może grać niepotrafią ale przekaz mają dobry.Ma prosto i glośno ale z przekazem
06:09 co ty piszesz? może grać niepotrafią ale przekaz mają dobry.Ma być prosto i glośno ale z przekazem.To on jest ważny
6.39 jaki przekaz czlowieku? , posluchaj Doom Neurosis Amebix czy chociaz Dezertera, tu jest przekaz a nie jakies pankopolo dla towarzystwa po mózgotrzepach
Było 433. Po rozdaniu puli wśród samych swoich dla mieszkańców prawie nic nie zostało. Skorumpowane, mafijne miasto.
Sytuacja jak za głębokiego PRL. Wtedy partyjni działacze, ubecja, różni figuranci na stanowiskach.
A dzisiaj?
Bez większych zmian w Ostrowcu.
Honorowe obywatelstwo zostanie nadane Włodkowi Pawlikowi na nadzwyczajnej sesji Rady Miasta. Na taką sesję nie mogę wchodzić mieszkańcy lub nie mogą zabierać głosu, jakoś tak.
Cytuje jeden z postów z watku "Ostrowiec Św. będzie miał nowego honorowego obywatela? Kiedy zostanie nim Jan Piwnik "Ponury"?
Fragment uzasadnienia przewodniczącej Rady Miasta na odrzucenie wniosku o uhonorowanie Jana Piwnika Ponurego. Cyt. (..)Mimo imponującego życiorysu Jana Piwnika, którego nikt nie kwestionuje, a zwłaszcza Jego osiągnięć i zasług przypadających na lata wojny i okupacji, które uczyniły Go jednym z najsłynniejszych polskich partyzantów, brak jest informacji o jego zasługach dla naszego miasta w kontekście jego rozwoju, nauki, kultury, gospodarki, czy życia publicznego. (...).
Szanowna pani przewodnicząca Rady Miasta, przykro, że trzeba pani tak oczywistą prawdę przypominać.
Otóż Jan Piwnik ps. Ponury był absolwentem II LO Im. J. Chreptowicza w Ostrowcu Św. Potem jako żołnierz AK walczył o Polskę na wielu frontach tej strasznej wojny. Miał zawsze w sercu Ojczyznę i jego ukochane Góry Świętokrzyskie, gdzie organizował silne oddziały partyzanckie.
Umierając wypowiedział te wzruszające słowa "Ja nie wyżyję, pożegnajcie ode mnie wojsko, pozdrówcie Góry Świętokrzyskie, pożegnajcie Kresy. Powiedzcie żonie i rodzicom, że ich bardzo kochałem, i że umieram jako Polak".
To, że dziś pani przewodnicząca zasiada w Radzie Miasta, a znakomity artysta Włodzimierz Pawlik realizuje swoje pasje muzyczne to zasługa takich bohaterów jak Ponury, którzy oddali własne życie za wolność Polski.
Logika rozumowania pani przewodniczącej jest bardzo ułomna, a właściwie jej nie ma. Ale tradycje czerwonego Ostrowca zostały obronione. I to chyba wyjaśnia wszystko."
Będą zdjęcia zobaczymy, rozliczymy.
Brawo Panie Krzysztofie Ołownia!
Liczymy na to, że wybitny artysta pan Włodzimierz Pawlik pomoże Radzie Miasta Ostrowca w decyzji o nadaniu tytuł Honorowego Obywatela Miasta Ostrowca Św. pośmiertnie, wybitnemu żolnierzowi AK Janowi Piwnikowi ps. "Ponury".
Ciekawe, czy Pan Włodek osiągnąłby sukces, gdyby dalej żył i tworzył w Ostrowcu?
Klapki zostały w domu w zamian za to był brudny garnitur