Wyjaśnij mi ten mechanizm 'płacenia" mafiom vatowskim. I ilu z tych mafiozów zostało ukaranych i ile miliardów odzyskano?Masz wykaz?
Nie rzuca się pereł. Bóg nie po to obdarzył mnie rozumem, abym bezmyślnie marnować czas tłumacząc ci coś, czego nie chcesz zrozumieć. Internet to wystarczające źródło wiedzy, aby w tej materii zadpokoić twoją ciekawość :)
https://www.rp.pl/Budzet-i-Podatki/309059868-Najbardziej-imponujace-uszczelnienie-VAT-w-Europie.html
Polska obok Malty, jest krajem o najbardziej imponującym tempie redukcji luki VAT. W 2017 roku było to 7,8 mld euro, rok później – 5,8 mld euro. Przez rok luka zmniejszyła się o 6,5 pkt proc. do poziomu 14 proc. dochodów z VAT.
No i oprócz PIS chwalą tam rząd PO-PSL, bo to oni zaczęli pracę nad uszczelnianiem i uchwalili ustawę o JPK. Przypomnieć ci jak wtedy głosował PIS?
Eksperci KE, z którymi nieoficjalnie rozmawiała „Rz" przyznają, że dane robią wrażenie, ale zwracają uwagę, że tendencja obserwowana jest od 2013 roku. – To zasługa dwóch rządów: obecnego i poprzedniego – mówi nam urzędnik Komisji.
Cha, cha, cha gościu 17:20, tak a program 500 + był wymyślony przez PO, tylko biedacy nie zdążyli go wprowadzić.
https://niezalezna.pl/303089-resort-finansow-ujawnia-to-polska-bedzie-uczyc-ue-jak-walczyc-z-wyludzeniami-vat
Widziałeś kiedyś wieprza rzucającego perłami?Zacząłeś to motto, a ja skończyłem, bo jestem pomocny w życiu;-)
Nie widziałem. Ale jeżeli ty widziałeś, to koniecznie musisz mi o tym opowiedzieć :)
A czym jest zwrot VAT- u (złodziejom w karuzeli fakturowej- nienależnego), jak nie formą płacenia krętaczom.:))
Jest formą splacania zobowiązań przez poprzednią ekipę.
“ tendencja obserwowana jest od 2013 roku”.Wy to czytacie tylko to co chcecie!!Czekam dalej wysyp inteligentuff,jakto zaciagamy pozyczki na program,tylko nikt nie odpowie gdzie czy u kogo,ale peplac beda dalej!
O zaciągnięciu pożyczki wygadał się sam Pinokio na jednym spotkaniu.
Przecież Morawiecki powiedział do ludzi, że 2 miliardy kredytu już jest wzięte na 500+. Znajdź sobie w internecie na ten temat.