W jaki sposób sobie zaprzeczam 13:48 ? Dla mnie homoseksualizm to choroba jak każda inna. To, że ktoś jest chory nie wyklucza go z Kościoła. Musi jednak przestrzegać zasad, takich jak każdy. Co do watykańskiej kadry w pełni się z Tobą zgadzam. Jeśli ktoś jest niegodny sprawować funkcje w Kościele, powinien z niego odejść. Nie mam co do tego wątpliwości i w tym aspekcie nikogo nie bronię. Nie oznacza to jednak, że pozwolę pluć na Kościół jako taki. Trzeba rozróżniać te sprawy, a póki co jest tak, że błędach hierarchów korzystają antyklerykałowie i przeciwnicy Kościoła, dając upust swojej fobii w postaci plucia na Kościół i wszystkich ludzi wierzących. Wrzucają przy tym wszystkich do jednego wora, bo tak im wygodnie. Nie wiem dlaczego celibat kojarzysz tylko z kościołem. Pisząc o życiu w celibacie chodziło mi o wstrzemięźliwość seksualną. Skoro homoseksualistów nie pociągają kobiety to jasne dla mnie jest, że z seksu powinni zrezygnować w ogóle. Małżeństwa homoseksualne to absurd. Zresztą, nawet natura ich nie oszczędziła pod tym względem i nie wyposażyła w dodatkowe "narzędzia" do tych spraw. Po prostu. tyłek służy do czegoś zupełnie innego i trzeba się z tym pogodzić.
Nie wiem co masz na myśli pisząc o samodzielnym myśleniu. Jak najbardziej uważam, że ludzie potrafią samodzielnie myśleć. Nie jestem żadnym autorytetem i w przeciwieństwie do Ciebie nie chcę nim być. To, co napisałeś w ostatnim akapicie to jakiś bełkot i każdy samodzielnie myślący człowiek zauważy to bez problemu. Widać, że prawda Cię zabolała, nie takiej odpowiedzi się spodziewałaś, prawda ? No i jeszcze jedno. Ponieważ jak już wspomniałem, nie jesteś żadnym autorytetem dlatego nie próbuj mi rozkazywać. Nigdzie nie pójdę, mam takie samo przebywać tu jak i Ty oszołomie.
Może napisz o sobie, bo kto jest w stanie udzielić wiarygodnej informacji oprócz samego Boga.
14:59. Mówiłem ci już, że z byle kim nie dyskutuję? To nie licz na kontynuację rozmowy. Zaszczycę cię jeszcze kilkoma słowami. Jesteś osoba zakłamaną do szpiku kości, aż ciągnie na wymioty. Pasuje ci zrobienie porządku w Watykanie, bo daleko i ten Franciszek tak fika i wiele ujawnia, ale już rodzima kadra gejowska w polskim Kościele ma pozostać nienaruszona, według ciebie, tu ci nie przeszkadza?Myślę, że już niedługo dzięki takim, jak ty i twoi branżowi koledzy, świat o Ostrowcu jeszcze usłyszy....
Do 14:59
Po tym wpisie stwierdzam z całą stanowczością że jesteś idiotą lub idiotką.
Homoseksualizm nie jest chorobą. Twoje wypowiedzi pokazują że mentalnie żyjesz w średniowieczu.
Proponuję ci zapisać się na zabieg lobotomii, tak kiedyś ludzie mądrzy inaczej próbowali leczyć homoseksualizm.
Wygoogluj sobie na czym polega te terapia.
Mam nadzieje, ze KK bedzie poddany dokladnej obserwacji, zwlaszcza ze strony katolikow. To im powinno zalezec, aby nalezeli do organizacji etycznej, a nie przestepczej. Otworzcie oczy ludzie i przestancie mowic TAK a zacznijcie zadawac pytania i wymagac przestrzegania nauki Jezusa. To Wy Go zawodzicie najbardziej, bo pozwalacie na zbyt wiele!
18:54, "organizacji ... przestępczej"?
Jakim skurwielem trzeba być, żeby takie słowa z siebie wyrzygać.
To, że tobie lobby homoseksualne wmówiło, że to nie choroba świadczy tylko o Tobie 16:32. Musisz z tym żyć.
Poszukaj dobrego specjalisty 15:51 a najlepiej kilku bo masz olbrzymie problemy, głównie z psychiką.
Ubawiłem się do łez 15:51. Zabawny jesteś, doprawdy zabawny...
Do katoliczki
Są osoby, które nigdy nie ustąpią (może kiedyś zrozumia swój błąd) Dla nich/niego szkoda czasu.Dla innych warto
15.51. Gdzie ukryłeś swoją dyktę? Ziemia zaczęła się palic pod nogami, bo ujawniły się pewne sprawy o tobie. Koledzy nieco sypnęli. aaa jeno kot pozostał
Jeszcze jedno: homoseksualizm w sposób naturalny budzi obrzydzenie, bo po prostu jest niezgodny z naturą. To nie średniowiecze tylko pogaństwo w w wynaturzonej postaci.
Tak dla wielbicieli kościoła to w wykazie lanowanych wydatków budżetu państwa, które w 2020 r. nie wygasają z upływem roku budżetowego jest m.in. 60 000 000 PLN na:
"Opracowanie założeń i kompleksowa realizacja wystawy stałej do Muzeum „Pamięć i Tożsamość” im. Św. Jana Pawła II w Toruniu"
No siema Ojcze Tadeuszu :D
Idź już spać ze swoja pamięcią i tożsamością. Tyle ci pozostało- przespać ten rok;)