Czy uważacie, ze opłaca się prowadzić sklep internetowy? Jak się taką dg rejestruje. Zna się ktoś z Was może na prowadzeniu sklepu internetowego? Macie jakieś doświadczenie?
Idź do PUP albo Agencji Rozwoju Gospodarczego (http://arl.ostrowiec.pl/dla-przedsiebiorcow/), tam ktoś kompetentny powinien odpowiedzieć Ci szczegółowo na temat prowadzenia działalności. Odnośnie do opłacalności - zbyt wiele czynników nakłada się na to, czy biznes wyjdzie, czy nie, żeby udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Aktualnie koszty rozpoczęcia działalności nie są wysokie - na początek 300 zł, później do 2 lat 600 zł ZUS, do tego koszty księgowości. Koszty mniejsze przy działalności w ramach inkubatora przedsiębiorczości, ale nie wiem, czy to można zastosować niezależnie od profilu działalności.
Przy sklepie internetowym nie musisz martwić się kosztami wynajmu i utrzymania lokalu czy kosztami pracowników. Ryzyko stosunkowo niewielkie. Pomyśl też, dlaczego klient miałby kupić u Ciebie, a nie w sieciowej drogerii.
Zastanawiam się czy warto. Miałam dg ale stacjonarny sklep a w internecie to coś zupełnie innego i trudniejsze do ogarnięcia dla mnie. Plus, że czynszu niema i nie muszę wychodzić na kilka godzin z domu.
Gdybyś od razu musiała płacić pełen ZUS, to lepiej zacząć, mając naprawdę pomysł na sklep i jego poprowadzenie. Jeśli masz mały ZUS albo pracujesz gdzieś na etat lub jesteś na emeryturze, to koszt dg niewielki, więc i ryzyko małe, można próbować. Poszukaj inkubatora przedsiębiorczości, niekoniecznie z Ostrowca, ale dobrze byłoby mieć wsparcie, choćby i przy ogarnięciu spraw od strony technicznej prowadzenia sklepu online. Tu masz kilka informacji: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-jak-zalozyc-sklep-internetowy
Dla mnie przy zakupie kosmetyków jest ważne, żeby wcześniej móc zobaczyć/dotknąć produkt. Kupuję czasem online perfumy, ale wcześniej muszę je powąchać w drogerii. Nie kupuję drogich kosmetyków nie widząc ich wcześniej, a rzeczy tańsze kupuję przy okazji zakupów spożywczych w supermarkecie, więc np. dla mnie jedynym kryterium zakupu kosmetyku online jest niższa cena raczej drogiego produktu, który już znam.
Nie wiem czy na kosmetykach można zarobić jak jest ich mnóstwo w marketach i drogeriach i do tego duże promocje.
Sklepow internetowych z dobrym marketingiem i renoma jest bardzo duzo. Maja konkurencyjne ceny i kolosalna sprzedaz, bo oferuja ceny o polowe nizsze niz popularne drogerie. Taki sklep prowadzony przez indywidualna osoba to pomylka, tak uwazam.
Moja znajoma ma z kosmetykami jednej marki tylko ale nie wiem czy dobrze na tym zarabia
Znasz kogoś kto ma sklep internetowy?