Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

koszenie trawy

Ilość postów: 24 | Odsłon: 1 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostępne są posty sprzeczne z Zasadami Forum. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „koszenie trawy”.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: koszenie trawy

Cisza nocna jest od 22 wiec wolno mu!

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Odp.: Koszenie trawy o 20:00 przez sąsiada

do 22 może pracować nawet buldożerem.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Jejku do 22 może u siebie robić co chce. Ja mam sąsiadów w bloku , którzy co niedziela ok godz 7 przygotowują schabowe na obiad i tydzień w tydzień walą młotkiem, to co mam iść i im powiedzieć, że ja jeszcze śpię, a oni już myślą o jedzeniu, trochę więcej tolerancji , a i świat wtedy piękniejszy.

Gość_kk
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

ale problem ...

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość_ja
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Tak samo myślę co gość z 7.58

Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. Zwróć uwagę, że w poście znajduje się nadużcie opisane w Zasadach Forum:
    • w poście nie odniesiono się do tematu wątku ani do żadnego z poprzednich postów; aby wypowiedzieć się na nowy temat, należy rozpocząć nowy wątek.
    Zgodnie z Zasadami Forum każdy post sprzeczny z Zasadami Forum, jest wyłączany z wyświetlania. Jeśli jesteś autorem tego posta - prosimy wypowiadaj się na Forum zgodnie z jego zasadami. Zasadę wyłączania postów sprzecznych z Zasadami Forum stosujemy jednakowo wobec wszystkich Forumowiczów. Dzięki temu możemy utrzymać pozytywną atmosferę na Forum.
    Gość
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Do 22.00 spoko - wolno mu, ale musi też mieć wyczucie sytuacji. U mnie jeden w niedzielę kosi trawę, a już przegięciem było koszenie podczas Beatyfikacji JPII w niedzielę.

Gość_Ostrowiak
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

W wielu instrukcjach obsługi kosiarek napisane jest aby koszenie wykonywać do godz.19.00 i nie tylko chodzi o hałas

Gość_gg
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Masz farta nasz czasami zaczyna o 4 rano i nie nazekamy, tylko zamykamy okna i głowa pod poduszkę, lepiej nie zadzierać z sąsiadem bo nie wiadomo co wymyśli.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Wszyscy udają że nigdy nie byli za granicą,tam w dobrym tonie jest aby każdy mógł sobie odpoczywać w weekand i szanował spokój sąsiadów-myślę że oto chodziło założycielowi,bo każdy normalny człowiek wie że cisza nocna jest od 22,ale zmienia się temat gdy ktoś po całym tygodniu pracy siada ze znajomymi do grilla a tu ryczy kosiarka-mnie też by to trochę zirytowało,ale to wynik dobrego wychowania ......

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

ta..i koszą trawę w..no powiedz kiedy ? bo o każdej porze ktoś tam odpoczywa

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

I dlatego, że tobie się to nie podoba to będziesz innym zakazy i nakazy ustalał. Lecz się narcyzie. Na Ziemi jest 7 mld ludzi - nie jesteś tutaj sam i uszanuj innych.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

To, że u ciebie się odpoczywa w niedzielę, to nie znaczy, że u każdego w domu tak być musi. Są osoby, które jedynie w niedzielę mają czas aby cokolwiek zrobić przy domu, bo na tygodniu pracują. Nie ustalaj innym grafiku wedle własnych upodobań.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 43

Wiesz, jak też mogę powiedzieć tak samo "co mnie to obchodzi?". Ale to nie o to chodzi żeby robić sobie na złość - chodzi o to, by w miarę możliwości nie utrudniać życia innym i nie zakłócać im spokoju. Unikać hałasowania w bardzo późnych albo wczesnych porach, nie zmuszać nikogo do słuchania głośnej muzyki, bo nie każdy ma takie same upodobania i może mu to przeszkadza , nie zasmrodzać całej okolicy paląc śmieci, i tym podobne.

Po prostu trochę wyczucia i wystarczy.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45
    Treść posta dostępna jest dla zalogowanych użytkowników.
    Ten post jest sprzeczny z Zasadami Forum. W poście znajdują się 2 nadużcia opisane w Zasadach Forum:
    • w poście skierowano w kogoś jakąkolwiek agresję lub namawia się do takiego zachowania (m.in.: nękanie, wyśmiewanie się, kpina, groźba, zastraszanie, szykanowanie, wyzywanie, poniżanie, negatywne porównanie); na tym Forum nie ma ani akceptacji, ani tolerancji dla takich zachowań;
    • w poście nawołuje się, zachęca lub sugeruje użycie przemocy wobec ludzi lub zwierząt; na tym Forum nie wolno w jakikolwiek sposób nawoływać do przemocy; dotyczy także wymierzania klapsa i policzka; nie dotyczy zwalczania szkodników, uboju zwierząt hodowlanych i łowiectwa; nie dotyczy kary śmierci, eutanazji, in-vitro itp..
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 47

normalne ,że jak człowiek cały dzień w pracy to kiedyś musi ten trawnik skosić

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 50

40 arów, rzecz jasna, zero mi zjadło :)

Gość_mała
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Myślę że założyciel wątku miał na myśli fakt iż na swojej posesji każdy ma prawo do robienia czego chce i kiedy chce,aczkolwiek żyjąc wśród ludzi myślących każdy powinien pomyśleć o ludziach wokół- nie którym trzeba pisać na drzwiach kartki " kulturalnych ludzi zamykanie drzwi nie trudzi " to dla innych jest to sprawa oczywista i nie chodzi tu że jak Ty Mi to Ja tak Tobie .....

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 54

wszyscy piszą że cisza nocna od 22 do 6 to fakt ALE!... prace uciążliwe, hałaśliwe wykonuje się do godziny 20, tylko dla każdego co innego jest uciążliwe i hałaśliwe... Dlatego ważne jest żeby najpierw pogadać z takim sąsiadem który kosi trawe po 20 a jak odpysknie to można zadzwonić na straż miejską lub policje bo nie może się zasłaniać ciszą nocną że może to robić do 22, na szczęście nie mam takich problemów, mam "normalnych" sąsiadów którzy mają kulture i życia sobie nie utrudniają, a jak jest potrzeba pohałasowania troche dłużej to ROZMOWA załatwia sprawe... bo dziś on, a może za pare dni ja będę musiała dłużej pohałasować... Rozmowa i kultura...

Gość
    Zgłoś
W tym wątku znajdują się 14 postów, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Solar Studio Sp. z o.o.
Branża: Solaria
Dodaj firmę