Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Odp.: Koszenie trawy o 20:00 przez sąsiada

Masz farta nasz czasami zaczyna o 4 rano i nie nazekamy, tylko zamykamy okna i głowa pod poduszkę, lepiej nie zadzierać z sąsiadem bo nie wiadomo co wymyśli.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Koszenie trawy o 20:00 przez sąsiada

haha zaczynam się zastanawiać czy to czasem nie mój sąsiad pisze temu to wszystko przeszkadza koszenie trawy, grające radio w domu a że ciepło okna otwarte to muzykę słychać na zewnątrz, a to pies za głośno szczeka albo kot miałczący, a jak już u mnie furteczka się otworzy to on zaraz stoi przy swojej i luka kto wchodzi kto wychodzi jakby się spod ziemi wydostawał, ale wzięłam się na sposób raz najpierw cały dzień sprzątałam ogród na zewnątrz wystawiłam radio i grało mi fantastycznie a wieczorkiem przyszli znajomi był grill i radyjko oczywiście włączone jeszcze o 23 wychodził i zaglądał przez płot co to u mnie się dzieje bo zwykle nie zwracałam uwagi że się czepia wyłaczałam kosiarkę radio uciszałam psa za każdym razem kiedy mi nasyłał policje a tu nagle takie rzeczy się dzieją w moim ogrodzie i tak się parę razy odbyła imprezka u mnie co dziwne nigdy nie wezwał policji na to że za głośno ale dzięki temu teraz nic mu nie przeszkadza a jak ktoś inny ucisza mojego szczekającego psa to pierwszy się odzywa że po to jest pies żeby szczekał tylko nie mogę go jeszcze oduczyć pilnowania kto do mnie wchodzi czy wychodzi, ale i na to znajdę sposób:)

Gość_Anita03443
        Zgłoś
        Odpowiedz

no to tylko współczuć wam takich sąsiadów..ale cóż są na świecie uciążliwi ludzie co to z braku innego zajęcie i zaistnienia potrafią uprzykrzyć drugiemu życie jak np. założyciel wątku

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Wszyscy udają że nigdy nie byli za granicą,tam w dobrym tonie jest aby każdy mógł sobie odpoczywać w weekand i szanował spokój sąsiadów-myślę że oto chodziło założycielowi,bo każdy normalny człowiek wie że cisza nocna jest od 22,ale zmienia się temat gdy ktoś po całym tygodniu pracy siada ze znajomymi do grilla a tu ryczy kosiarka-mnie też by to trochę zirytowało,ale to wynik dobrego wychowania ......

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Wynik dobrego wychowania to nie wtrącanie się w to co sąsiad robi u siebie. Ludzie myślący tak jak ty są po prostu aspołeczni.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Czyli jeże, które właśnie o tej porze wychodza, sąsiad może kosić. Ludzie, zacznijcie myśleć!

Gość_Jeż
              Zgłoś
              Odpowiedz

mój sąsiad remont sobie robi od 6 rano potem idzie do roboty wraca koło 19stej i znowu wiertarka z przerwami do 23ciej, do tego ma małe dziecko ktore krzyczy na całe osiedle... uroki życia w blokach

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nie tylko w blokach, nie tylko. Ja się wybudowałem na peryferiach miasta, i było jak w raju, ale też wybudował się sąsiad, i niemal codziennie generuje hałas większy niż kilka bloków razem wziętych. Gdy o tym opowiadałem kolegom z pracy, to nie chcieli dać wiary (pewnie sam bym nie dał), aż odwiedzili mnie i sami się przekonali)

To już lepiej było w blokach mieszkać, niż za sąsiada mieć taką szmatę co ma gdzieś dobro innych.

Takie łajzy powinny siedzieć razem i sobie wzajemnie hałasować - Z daleka od normalnych ludzi.

Niestety Polska jest tak chorym krajem, że tacy zwyrodnialcy są niemal bezkarni!

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Czym taki hałas generuje?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 60

No niestety nawet na wsiach są tacy co robią imprezy na całą wieś. A w blokach pełno jest takich szmat co mają gdzieś dobro innych i zatruwają im życie imprezami i porąbaną muzyką. Niekiedy w co drugim mieszkaniu jest taki idiota. Dokładnie gościu 11:12 masz rację tacy powinni mieszkać w innym miejscu z dala od normalnych ludzi i se wzajemnie hałasować i imprezować z dala od normalnych ludzi. Dokładnie tak - Polska jest tak chorym krajem że wydaje się takim szmatom że im wszystko wolno. I są tacy hipokryci co po upomnieniu ich mówią że na dniu im wolno potem robią za jakiś czas balangi i w nocy. A w prawie nie ma czegoś takiego jak cisza nocna jest przepis mówiący że o każdej porze nie wolno zakłócać spokoju: Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. Szkoda że jest bezkarność i nawet w środku nocy jak takie szmaty nie wpuszczą Policji to uchodzi im to płazem a powinny służby wejść siłą i zarekwirować źródło uporczywego hałasu i mandat albo na dołek. Na dniu też zwykle kończy się upomnieniem. A powinien być mandat gorszy niż za picie piwa w miejscu publicznym bo to realny syf i zgorszenie. To samo powinni zakazać produkcji i sprzedaży oraz posiadania zbyt mocnego dudniącego sprzętu oraz produkcji tej chorej muzyki. A autorów jej do paki - znalazły by się paragrafy głównie nawoływanie do przemocy i narkomanii a sprzęty w mieszkaniach rekwirować niczym komputery z pirackim oprogramowaniem. Oj byłby spokój wtedy. A nie bezkarność.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Gość 13:33 to wyprowadź się na bezludną wyspę jak tak wszystko ci przeszkadza w ciągu dnia :) uśmiałam się z tego co napisałeś

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 62

A dzieci (chociaż powina je nazwać inaczej), które drą się od rana do póżnej nocy, a rodzice razem z nimi. Masakra. Nie da się otworzyć okna, bo całe osiedle słyszy

Gość_elka
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Od 6.00 Do godz. 22.00 mozecie cmoknac kogos w d... ze halasuje

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Cmoknac w dupe to bedziesz mogl cmoknac jak cie zglosza i masz przekroczone normy halasu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Sorry ale ma te trawe kosic w poludnie? Temperatura 35°C

a czlowiek ma z kosiara latac?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 66

Gość 13:33 A co na to lekarze?

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
4 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Centrum Sport Kamil Kutryba
Branża: Sportowe artykuły
Dodaj firmę