Wstyd mi za Polaków, że dbają nie o interesy Polski, ale Niemiec.
Kłamiesz.
"Polska złożyła 3 maja 2021 roku plan KPO, następnie go wycofała do poprawy i zabrakło kogoś w ministerstwie, czy w kancelarii premiera, żeby dopilnować, aby ponownie ten projekt był złożony na czas. Tamte środki straciliśmy bezpowrotnie"
https://www.money.pl/gospodarka/miliardy-z-kpo-bedzie-wniosek-do-prokuratury-6974010698382112a.html
19:42 W tym oczywiście pewne związane z praworządnością ekologiczną. Wasz Rudy Idol Was okłamał.
Tak, 5 mld rzuca Polaczkom a 50 trzeba będzie oddac
Nie chcieli nam dać to trzeba było olać znaczone pieniądze. A w następnym roku nie płacić składki do KPO. Wszyscy pieją jakie to dobrodziejstwo. Z czego? z kredytu?
wkurza mnie narracja ze unia daje nikt nikomu nic nie daje za darmo chyba ze darczynca
Dokładnie tak gościu 11:21; nie wiem czy ludzie są tak głupi w Polsce, że wierzą w bzdury o dawaniu komuś czegoś za darmo, czy Polska dla nich nie ma znaczenia. I jedno i drugie byłoby tragiczną prawdą.
Dominik Tarczyński w PE: nie macie prawa nas pouczać! Szanowni lewacy ....
Dominik Tarczyński: Nigdy nie pozwolimy na to, żeby Polska była opluwana przez łapówkarzy z Brukseli!
Już Polacy kiedyś przed rozbiorami oddali swój kraj za pieniądze. Czy czeka Polskę powtórka?
Czyżby Tusk zapowiadał powrót do przeszłości? Chce siłą zmieniać porządek prawny w Polsce.
W 53 rocznicę rocznicę wydarzeń grudniowych, Tusk, Miller, Cimoszewicz i podobni powinni być dumni ze swojej postkomunistycznej KOalicji Ośmiu Gwiazdek, tak aktywne działającej również tu na forum.
Jedyny kamień milowy wymagany przez Brukselę został spełniony. Tusk jest premierem. Teraz ogłosi jako swój sukces pieniądze z KPO. Szkoda że to nie sukces Polski.
Z matmą zawsze na bakier?
Te preferencyjne pożyczki to na ile procent są ? Podobno już je spłacamy, prawda to ?
15 grudzień 2023 | 5 miliardów euro zaliczki ze zmienionego KPO. Marek Sawicki: to zasługa jednego i drugiego rządu https://www.youtube.com/watch?v=sXBNmcWG7nE
Donald Tusk na Twiterze (28 grudzień 2023): "Pierwszy europejski przelew już na koncie Państwa Polskiego! Ponad 20 miliardów PLN! Załatwione, tak jak obiecałem."
Odpowiedział mu Mateusz Morawiecki: "Ciekaw jestem co Pan w tej sprawie załatwił? Bo wniosek złożył mój rząd, a decyzję o wypłacie Rada UE zatwierdziła 8 grudnia, czyli zanim Pan został Premierem…"
A ja jestem ciekaw czy Polska dostaje z Unii złotówki czy euro. Wydaje mi się, że euro i potem odpowiednie polskie instytucje zajmują się dodrukowaniem odpowiedniej ilości złotówek po odpowiednim kursie?
A ja jestem ciekaw czym akcja z KPO i UE różni się od tego terminu.
Łapówka, dawn. kuban[1] (pot.) – korzyść, najczęściej finansowa, wręczana osobie lub grupie osób, dla osiągnięcia określonego celu, z pominięciem standardowych procedur.
Według badań Eurobarometru z października 2013 na łapówki dla lekarzy finansowanych z NFZ w celu m.in. ominięcia kolejki oczekujących lub lepszej obsługi w 2011 polskie gospodarstwo domowe wydało średnio 311 zł[2].
Film o Donaldzie Tusku na antenie TVP: „Ich człowiek w Brukseli” https://www.youtube.com/watch?v=rzL8gA_g3G8