We wrześniu spłaciłam kredyt. Dzisiaj bank zadzwonił do mnie prosząc o zgłoszenie się do oddziału w celu uregulowania stóp procentowych. Czy po takim okresie od ostatniej spłaty raty kredytu bank może wołać ode mnie pieniądze?
Orientuje się może ktoś w tym temacie?
a moze chca oddać,:)))) zawierajac umowe naliczyli raty ,chyba ze byla stopa procentowa zmienna wiec mozesz miec doplate ale tylko z ostatniego okresu bo to sie nalicza co 3 miesiace ,ale to raczej do przodu niz do tylu wiec raczej nie .
15:02 z 02-17 na dowód tak ale chyba będą chciec obejrzeć zaświadczenie o zarobkach i zatrudnieniu i tu raczej koło sie zamyka.
To była stopa% zmienna. Jednak mimo wszystko, nie znając się absolutnie na tym,sądzę,że po prawie pół roku, bank nie ma prawa ściągać ode mnie odsetek. Nagle sobie przypomnieli,że coś jest nie tak? Trochę to dziwne.
Proponuje najlepiej udać się do banku w którym kredyt był zaciągnięty :) Każda taka sytuacja jest inna więc można by tu gdybać dlaczego tak się stało i skoro kredyt był spłacony we wrześniu powinien być wtedy zamknięty i rozliczony. Czemu tak się nie stało? trzeba pytać w banku:) pozdrawiam