Hmm 2% tanio.
Ale czy będzie doliczona marża? Średnio 3%
Czy będzie doliczona prowizja? Czy jakieś inne opłaty bankowe też będą?
Hasło kredyt 2% *
Kolejny kretyński pomysł. Niech w końcu państwo przestanie regulować rynek. Jeśli to wprowadzą ceny mieszkań jeszcze bardziej wystrzelą.
https://www.totalmoney.pl/artykuly/srednia-marza-kredytu-hipotecznego#marza-kredytu-hipotecznego-w-2023-co-porownywalismy- jest tu gdzieś trzy procent?
Pewnie będą, tak jak i są teraz.
Jednak z sumy opłat trzeba odjąć ten dość istotny składnik, czyli sporą część oprocentowania.
Do dziś żałuję że państwo polskie zajmuje się kredytobiorcami. 09:42 jestem za tym aby frankowicze płacili zgodnie z umową. jak jak budowałem dom (bez kredytu) nikt mi nie pomagał i państwo miało w nosie czy mi wystarczy do pierwszego.Wolny rynek to wolny rynek. Dopiero był krzyk, że4 Glapiński nie podnosi stóp, potem że podnosi. A do roboty roszczeniowcy socjalni.
Nie chodzi o frankowiczow tylko kredyty w polskich bankach. Raty wzrosły 3x
Jestem za jeżeli chodzi o pomoc. Chciałeś to masz. Ale istnieje jedno ale. Opcja kredytu 0% dlaczego został oferowany?
Do 11.15 miałam kredyt firankowy i nikt się mną nie zajmował , spłacałam go z mężem .Nie wyciągałam do nikogo ręki .Pracujemy ciężko na wszystko co mamy , dlatego nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo nie jestesmy żadnymi roszczeniowcami.
Jakie to szczęście że nikt nie zmusza nikogo do brania kredytów. Jeśli będzie niedobry, nie brać.
I właśnie o to chodzi, że jeśli będziesz chciał kupić coś za swoje to wszystko to pójdzie do góry bo kredyty będą łatwo dostępne i część będzie brana na zasadzie "jak coś to państwo pomoże" i znowu osoby które chcą wykorzystać swoje zapracowane środki to będzie ich znowu brakować.
Czyli ile zwykły podatnik będzie musiał dopłacić do tych kredytów?
Tyle o ile banki podniosą prowizję. Obsługa konta, obsługa karty, prowizję innych kredytów, oprocentowanie innych kredytów.
Banki bardzo dobrze zarobią, bo to całe 2% to ściema.
a co bedzie z kredytami jak padną baki?beda anulowane?przeciez to dla nich nieopłacalne
Banki rządzą poprzez swoich agentów. I tym razem jest to akcja z inspiracji banków.I chyba to się jeszcze długo nie zmieni.
Dziwne jest to, że Niemcy czy Francja ma 3 krotnie tańsze kredyty. A na nas zarabiają polskie banki.
Oni to mają 3 razy mniejszą inflację. To my mamy takich nygusow w rządzie, że nawet bez ojca pomocy matury by nie zdali.
No i start z podnoszeniem opłat