Idzie kryzys energetyczny i należy wykorzystać każdy foton docierający na te smutne polskie ziemie.
Do tego celu bardzo dobrze będzie się nadawała przetwornica MPPT ładująca baterię akumulatorów, które dadzą energię w chwili zero (elektrownie padną).
Algorytm MPPT zrealizowany na serii TTL LS produkcji CEMI, przetwornica buck-boost na polskim UL1540.
https://www.instalki.pl/images/newsy/08-2022/arduino_mem.jpg
Ja juz sie zaopatrzylem w przetwornice 3kw w razie braku prądu a ma byc zle podobno maja wylanczać w zimie,tak ludzie mówią.Lepiej mieć miz potem siedziec o świczce.Jeszcze lepiej jak by j aprzerobic na lpg znaczy silnik
Silnik od prądnicy na lpg bo pali 1,5 litra na 1 godzinę w morde jeb..ana
Silnik Honda przetwornica 3kw na miedzi niekupuj na aluminium chinola bo padnie po kilku godzinach,nienadaja sie do pracy ciagłej tylko godzina dwie i przerwa
Po co mu to wszystko jak mieszka w bloku bez balkonu?
W bloku zastosuj panel fotowoltaiczny taki z 450 Wp na balkonie do tego regulator, akumulator np life po i przetwornica z pełnym sinusem i będziesz niezależny energetycznie.
Admin zdjął ci lejce? Już możesz pisać?
A zdjął. Ale pewnie tylko na chwilę. Wystarczy, że napiszę coś zgodnego z prawdą o naszej władzy i ban.
Mam tak samo. Chociaż się z tobą nie zgadzam to cieszę się że cenzura poluzowała.
13;03.Krótkie, pochmurne , śnieżne zimowe dni i ten panel wsadzisz sobie w buty a koszty około tysiaka jeśli zainstalujesz sobie sam.
A używałeś, wiesz jak działa. Raczej nie.
Akurat jestem monterem fotowoltaiki. Pozdrawiam.
I co, bez słońca nie działa? To że skaczesz po dachu to nie znaczy że masz pojęcie. A raczej na pewno nie masz. Sądzę, że jedynie znasz obsługę wkrętarki.
Ty nawet tego nie znasz i potrzebujesz instrukcję obsługi młotka.
Czyli miałem rację, że jedyne co masz wspólnego z fotowoltaiką to wkrętarka. Może doucz się.
Myślałem że twój nick to tylko na forum lecz utwierdziłem się w przekonaniu że to także dotyczy twojego życia a z takimi nie polemizuję.
Oj forumowy prosisz się o lejce. Masz inne zdanie to go przedstaw w postaci argumentów. Nie wypominaj czy ma pojęcie czy nie, bo to już prywatna wycieczka.