Jego twarz brzmi znajomo :)
Postawa też znajoma...zachował się wtedy jak typowy leming. Na wszelki wypadek uznał, że w dobrym tonie będzie swspólnie ponabijać się z radnego, który żyje na tym świecie trochę dłużej niż p. Ślusarz i ma trochę więcej rozeznania w sprawie metod niszczenia przez komunę kultury.
Dużo bym tu jeszcze mógł naopowiadać, ponieważ znam i jego i to środowisko. A im lepiej je poznawałem tym coraz dalej mi do nich było.
Kiedyś łudziłem się, że dobro Polski zasypie wszystkie różnice. Dziś wiem, że te różnice są ważniejsze dla nich niż dobro Polski.
Tyle w temacie.
Proszę Pana/Pani, ale nasze stowarzyszenie od samego początku wspierało Ruch Narodowy, proszę się cofnąć kilka lat wstecz. Z lokalnymi strukturami PiSu od samego początku współpracowaliśmy i powiedzieliśmy, że pod względem politycznym się nie dogadamy. Od samego początku mówiliśmy, że możemy współpracować lokalnie na tle patriotycznym i taka współpraca jest. Siejcie dalej propagandę, posprawdzajcie sobie kilka lat wstecz naszą działalność, kilka razy organizowaliśmy spotkania z działaczami RN. Teraz będą ataki bo Konfederacja jest jedną z liczących się sił. Może warto podyskutować na żywo, a nie anonimowo na forach oraz blokować na fb.
Może warto cofać się w przód?
Konfederacja przyciąga młodych! Tłumy na spotkaniu z Krzysztofem Bosakiem! [ZDJĘCIA]
Najpierw podczas Biegu Tropem Wilczym, a później w restauracji Venus – mieszkańcy Ostrowca Św. mogli porozmawiać wczoraj z Krzysztofem Bosakiem. Poseł Konfederacji m.in. skrytykował swojego kontrkandydata w nadchodzących wyborach prezydenckich i aktualnego prezydenta RP – Andrzeja Dudę, określając go mianem „rozczarowania” dla wyborców prawicowych i konserwatystów. – Odbieram te pięć lat prezydentury niestety z jednej strony, jako posłuszeństwo rządowi i partii rządzącej w zakresie wszelkich projektów ustaw, z drugiej strony, jeżeli chodzi o gesty i retorykę, jest to prezydentura szukająca poklasku w centrum, a nawet po lewej stronie – mówił podczas konferencji prasowej Krzysztof Bosak.
Gościu 23:07 teza Konfederacji, że "To jedyni Polacy, którym zależy na naszym kraju" może wywoływać tylko oburzenie i z góry skazana jest na klęskę.
Znasz jego środowisko? Nie sądzę, bo są raczej hermetyczni.
Po tej wypowiedzi Twojej widać, że boli to, że nie popierają politycznie PiS.
Ale zawsze ideowo popierali ruch narodowy.
A politycznie się nie angażują, bo nie kandydują z list. Proste.
Z PiSem współpracowali na stopnie społecznej podczas organizacji uroczystości narodowych. Przez nikogo nie byli opłacani. Ale inaczej mówią tylko ci, których zjada nienawiść i ból dupy tak potężny, ale aż żal.
Nie udawaj niezależnego komentatora politycznej sceny. Kogo i co boli opowiedz swojemu lekarzowi
Zachował się jak leming, bo uważał, że facet robi z igły widły? Serio?
Oj kogoś tu ego boli ewidentnie.
Proszę mi pokazać co czerpałem garściami, za pomówienia mogą Panu/Pani zostać postawione zarzuty. Obowiązkiem każdego urzędu jest pomoc organizacjom pozarządowym, składa się pisma, podania i oczekuje wsparcia. Każde wsparcie było obustronne, w zamian była promocja starostwa na plakatach, banerach, mediach czy podczas spotkań i prelekcji. Tak to działa w każdym normalnym mieście, proszę zobaczyć na jakich zasadach działają stowarzyszenia. Podpisów pod listami pisu nigdy nie zbieralismy, nie startowaliśmy z ich list, chociaż wielokrotnie mnie o to proszono. Mówiełem zawsze, że politycznie się nie zgodzę, mogę poprzeć kogoś lokalnie jak widzę, że działa dobrze i tak zawsze czyniłem. Jak ktoś ma z tym problem to już nie moja wina. Pozdrawiam i życzę samych owocnych wpisów na forum.
Panie Michale - niech Pan sądem nie straszy, gdyż są świadkowie pewnych wypowiedzi kiedy mówił Pan tylko o pierwszej części, zapominając o tej drugiej (czyli swoim poparciu dla RN). Ale dobra. Niech będzie, że był to efekt roztargnienia. Kiedy politycy PiS wykładali swoje pieniądze na wsparcie Pana działań, to czy to był ich obowiązek? Nie mówię tu o instytucjach. (Jakie wsparcie Pan dostawał z Miasta?) Sam osobiście nieraz do tego dopingowałem ludzi z PiS - dlatego tym bardziej jest mi przykro, kiedy widzę jak dziś się o tym zapomina stawiając na czoło różnice i animozje. Jestem tylko ciekaw później kto Pana wesprze? Może ci ludzie z KWW, którzy jeszcze nie tak dawno składali kwiaty pod pomnikiem grunwaldzkim?
Ps. Panie Michale - niech też będzie, że od zawsze Pan mówił, że będzie Pan wspierał RN i ta rozmowa o której myślę była tylko jednostkowym przypadkiem. Nikt wtedy ze strony PiS Panu kłód pod nogi nie rzucał - przynajmniej ja o tym nic nie wiem. Wielu ludzi z PiS uważało, że RN i PiS gra do jednej bramki. Czy w świetle dzisiejszych wypowiedzi, ataków na PiS, tylko nam się tak wydawało? Czy choćby takiego człowieka jak Tarczyński (europoseł), też Pan uważa za swojego przeciwnika, z którym nie jest Panu po drodze? Tak pytam, bo zawsze wśród 235 posłów znajdziemy tego, który nam nie odpowiada i głosić hasło, że cała ta obcja jest do d..... To może poszukajmy tych, których Pan ceni. Nie ma takich? Wszystkich do wora i do Wisły? (pytam się, gdyż słuchając dziś wypowiedzi Konfederatów nie słyszałem, aby rząd obecny zrobił coś wg nich dobrze - ale może się mylę, więc proszę mnie oświecić). Pozdrawiam.
Proszę Pana, ale jeśli ktoś chciał wesprzeć to wspierał, zawsze jak bylo wspracie jeśli dana osoba chciała, to byla wymieniania na plakacie itd, wspominana na publicznie, że wsparła. Ja swoje prywatne pieniądze też daje na stowarzyszenie, bo chce. Wszystkim zawsze dziękowałem za wsparcie, po rękach całował nie bede. Jeszcze bym chciał żeby Pan nie mieszał polityki z działalnościa społeczna.
Panie Michale - to ja teraz powiem tak. Dużo sukcesów więc Panu życzę w tej działalności społecznej. Z tego co pamiętam jest Pan inżynierem (jeżeli się mylę, to przepraszam za pomyłkę), to wie Pan jako inżynier, że nie jest Pan rozliczany z chęci tylko ze skuteczności. Jeżeli uważa Pan, że z polityką jest inaczej, to się Pan myli. Nikogo nie musi Pan po rękach całować. Życzę skuteczności w dalszym działaniu - życzę żeby Pan przekonał większość ostrowczan do swojej opinii, żeby Pana kandydaci zdobyli większość w Radzie z Miasta i w Radzie Powiatu. Żeby Pana kandydat na prezydenta miasta zdobył większość głosów - szczerze Panu tego życzę. Bo jeżeli nie, to następne pokolenia będą również Pana rozliczać pytając - dziadku, a dlaczego w naszym mieście jest tylko rondo NSZ, a nie ma żadnej ulicy? A dlaczego Szymborska popierająca Stalina ma swoją ulicę, a nie jakiś nasz bohater?
Ja bym wiedział co wtedy odpowiedzieć. A Pan powie, że to wina PiSu?
Najgorszym dramatem dla tego kraju i miasta by było gdyby tacy ludzie jak Bosak czy Ślusarz zdobyli poparcie. Cofnęlibyśmy się o 200 lat wstecz. Ci ludzie głosząc swoje antyunijne poglądy (zresztą do niedawna byłem przekonany że Ostrowieccy Patrioci to organizacja niepolityczna, nawet wrzucałem do puszek pieniądze, ale obecnie zero wsparcia ) chcieli by abyśmy się stali zadupiem świata. Nie mają pojęcia o polityce i ekonomii, głosząc swoje niby patriotyczne hasła. A tak na serio to antypolskie hasła przynajmniej w wymiarze ekonomicznym. Czyli OP to przyczółek Narodowców, wielokrotnie wypowiadających się z nienawiścią na temat Żydów, mniejszości narodowych lub LGBT, czyli prymitywizm w 100%. Dzięki Bogu że obydwaj Panowie mają poparcie takie jakie mają. Powiem więcej Ostrowieccy Patrioci stracili tym poparciem bardzo dużo u patriotów myślących.