Tak , bo pojecie o ekonomii ma tylko klika ostrowiecka. Co roku wyganiacie najlepszą młodzież z miasta ale jeszcze jej trochę zostało, np. Ostrowieccy patrioci
Wpis jak na zawołanie. Tak prostacki, że aż śmieszny. Tylko naiwny złapie się na tę prowokację. Teraz w ramach kontry będzie atak prawej strony i stawanie w obronie.
Więc juz wam pomogę, żebyście nie musieli się tu produkować.
Ty lewaku piiiiiiiiii, ty taki i owaki piiiiiiiiii....... Piiiiiiiiii...... Piiiiiiiiii. Nie dziękujcie.
A ile wziął w tych garściach? Liczby poproszę. Skoro Pan taki poinformowany?
I poszła seria. Dokładnie jak było do przewidzenia. :)
Gdzie poszła?
Patrząc przez pryzmat rodzinnych tradycji AK-owskich niepokoją mnie na próby przypisywania sobie praw do pewnego spadku po tej formacji patriotycznej. Jestem trochę zdegustowany zachowaniem Konfederacji i też w pewnym sensie Ostrowieckich Patriotów.
Na początku Marsz Pamięci organizowany był razem z PIS i efekty były imponujące. Było dużo ludzi po wieczorowej Mszy. Może należało to kontynuować wspólnie, bo cel jest jeden - zachować pamięć Bohaterów tamtych koszmarnych czasów.
Trzeba powiedzieć, że to rząd PIS wykonał ogromną pracę na rzecz odbudowy pamięci o Żołnierzach Wyklętych. Nadał temu formę oficjalnych obchodów. Ogromna praca nie tylko ze strony IPN, ale przede wszystkim wielka akcja informacyjna w mediach to zasługa rządzącej Zjednoczonej Prawicy.
Doceniam odwagę, wytrwałość i pracę Ostrowieckich Patriotów. Muszą jednak pamiętać, iż Żołnierze Wyklęci, w ramach swoich prawicowych poglądów różnili się pomiędzy sobą w pewnych kwestiach. Ale dla nich wolna Ojczyzna była celem nadrzędnym i za Nią oddawali swoje życie. Wiem jakie miał poglądy mój ojciec i nie jestem w stanie określić do kogo byłoby mu dzisiaj bliżej czy do PIS czy do Konfederacji, a może do jakiejś innej prawicowej partii. Wiem na pewno, że nienawidził tak samo Sowietów, Niemców jak i komunistów czasów PRL-u , którzy go więzili.
Bardzo doceniam to co robicie, ale każda próba zawłaszczania tej historycznej spuścizny jest nieuprawniona, a tym bardziej uprawianie na niej polityki.
No i tylko pod tym się podpisać. Gdyby nie rząd PiS to do dziś jeszcze byłaby w naszym mieście ulica Wandy Wasilewskiej i "patrioci" z megafonem mogliby zedrzeć sobie gardła i tyle by zdziałali. A czerwoni staliby w oknach UM i dalej robili swoje składając kwiaty pod pomnikiem grunwaldzkim. Bo w polityce liczy się skuteczność, a nie "chciejstwo".
Skąd ty wiesz takie rzeczy bez wychodzenia z domu?
Cienkie jak dupa węża. W sumie... w twoim stylu.
Na ciebie starczy.
To co śmieszne dla twojej Felice123, mamy i babci, niekoniecznie powinieneś wrzucać w miejscu publicznym.
Żart przerośniętego, muminkowatego ministranta. Ha.....
Ha.....
Ha....
I co? Śmieją się? Coś cisza.
Felice ma szlaban na forum. Czy twoja babcia i mama się śmieją? Pewnie z litości... i tak od 40-stu lat.
Pytasz, czy błądzisz?