Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ktos chetny

Ilość postów: 44 | Odsłon: 2243 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Ktos chetny

Proszę do mnie napisać podam namiary na mycie okien i również na Pana do malowania. Pozdrawiam

anna.dudzinska1@op.pl

Gość_Anna
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 22

Odp.: Ktos chetny

Proszę do mnie napisać podam namiary na mycie okien i również na Pana od malowania. Pozdrawiam

anna.dudzinska1@op.pl

Gość_Anna
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

nikt ci za 8 zł od metra kw nie będzie malował.W malowanie wlicza się wszystkie czynności z nim związane.Pokój 4x4,5 m bo takie są przeważnie na stawkach to koszt 1800-2300 i za mniej nikt tego nie zrobi.

Gość_zubożały emeryt
            Zgłoś
            Odpowiedz

tyle za malowanie pokoju? SZOK

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

a jak ci się wydaje,dobry fachowiec nie będzie kład farby na stare malowanie.Wchodzi w to mycie skrobanie, zacieranie, kładzenie gładzi docieranie i dopiero malowanie.

Gość_zubożały emeryt
                Zgłoś
                Odpowiedz

Pierwsze słyszę że w malowanie wchodzi kladzenie gładzi. A jeżeli remont był robiony rok temu i chce zmienić tylko kolor?

Gość_Anna
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

Gładż to chyba zbędna, więcej kurzu będzie. Malowanie wystarczy.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

a co do malowania to teraz farby są przeróżne każdy może sobie pomalować. a malarz przyjdzie udaje że coś tam robi bo go wcale nie pilnujesz. do zapłaty 2000

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Mysle ze moze sie komus przydac, bo właśnie jakieś dwa dni temu znajoma zaprosiła mnie do jakiejś ostrowieckoej grupy na facebuku i po sprawdzeniu stwierdziłam że bardzo fajny ktoś pomysł miał. Widziałam tam zakładki jak rekomendacje, polecane i nie, szukam, slugi firmy itp, więc myślę że łatwo tam można zwefikowac fachowca. https://www.facebook.com/groups/1366140013553424/

Anna1974
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

nic nie stoi na przeszkodzie,można sobie samemu umalować,Lub szukać pachciarza który położy na starą farbę nowy kolor i zrobi to za 200-300 zł

Gość_zubożały emeryt
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Teraz nie usuwa się starej farby,no chyba ,ze odchodzi płatami ze ściany.Emeryt,zatrzymałes się w epoce,kiedy farbe rozrabiało się z wodą i cedziło przez pończochę.Ja osobiście używam farb firmy Beniamin Moore,dla biedniejszych klientów Tikurilla.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

dekoral dobre?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Panie emeryt znasz powiedzenie? Krowa którą dużo muczy mało mleka daje. Więc zmień fach. Co do malowania. Nie kurwa gładzi bo gładź w Ostrowcu się zaczyna od 18zl A kończy na 35zl m2. Malowanie- zaczynamy od zabezpieczenia lub demontażu elementów takich jak drzwi ościeżnice listwy przypodłogowe okna parapety oświetlenie gniazdka włączniki itp. W następnej kolejności ocena podłoża jeżeli mamy tylko uszkodzenia i farba nie odchodzi robimy tylko zaprawki pamiętajmy o użyciu gruntu w miejscach zaprawek. Jeżeli schodzi stara farbą platami to niestety skrobiemy wszystko i naprawiamy więc to już nie jest samo malowanie!!! Bo ktoś musi to zeskrobac i naprawić. Ok? Next. Gdy mamy zrobione zaprawki przydało by się zagruntowac bo oczywiście wcześniej tylko zaprawki gruntowalismy lub w odwrotnej kolejności poszło pierw całość ale po zrobieniu zaprawek zdało by się je zagruntowac by laty nie wyszły. Następnie po wyschnięciu czas zapisany w karcie technicznej gruntu. Malujemy jak dla mnie pędzel wałek kratka nie tam zadne hydrodynamiczne czy nie wiadomo jakie. Odcinki rogów i miejsc gdzie duża rola nie podejdzie pędzelkiem i małym wałkiem na duże powierzchnie duża rolka. Min 2 razy malujemy. Dziękuję zapomniałem dodać kwestie akrylu ale o tym można by książkę napisać. Po zakończeniu prac porządki i zrywanie taśm i foli oraz montaż elementów które zdemontowalismy. Wszystko. Przepraszam że tak chaotycznie napisane ale to z powodu pośpiechu. Miłego dnia życzę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

i takiego fachowca poszukujemy nie zostawił namiarów...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gość 9.54 nie będę się tu reklamował bo zaraz się hejt posypie. Ogólnie denerwuje mnie to jak fachowiec jest nie słowny. Przez to ja również zostałem już oceniony parę razy przez klienta w momencie gdy tylko wiedział jak mam na imię nic po za tym. Wynikło to z tego że już miał nieprzyjemności z naszymi ostrowieckoej paprakami jak to się mówi w naszym fachu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 33

widać ,żeś "fachowiec"-można srać i też dupy nie wycierać ,po co się męczyć

Gość_zubożały emeryt
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ten pan swietnie wszystko wytlumaczyl!

Mozna o tel prosic?

Gość_Ada
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja biorę za pomalowanie dużego pokoju 200 zł. Wchodzę potejpuje ci trzeba i raz dwa i w jeden dzień wymaluje. Oczywiście farba musi już być dobrej jakości!

Gość_Juras:)
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Centrum Sport Kamil Kutryba
Branża: Sportowe artykuły