Mały dom czy to się komuś podoba czy nie ,jest niewiele tańszy w zakupie niż 2-3 krotnie większy.Teraz każdy patrzy na koszty utrzymania(przede wszystkim ogrzewania). Teraz się nie buduje 300 metrowych klocków na 3 rodziny,tylko małe domki w granicach 100-130 metrów,bo są tanie w eksploatacji.Teraz dzieci nie zostają z rodzicami tylko emigrują więc,utrzymywanie 3 piętrowego kolosa jest nieporozumieniem.Więc zadbany domek 120m2 z niedużą działką w miarę blisko centrum będzie kosztował około 300 tyś i niech nikogo to nie dziwi,są tańsze ale pózniej i tak trzeba go remontować ,więc cena do 300 tyś dojdzie.Wybudujcie taki dom,policzcie koszty a potem mówcie że 200 tyś za dom to dużo.Gdzie 3 pokoje w wielkiej płycie kosztuje 160-180 tyś.Ja wybudowałem 3 lata temu 120 metrów to wiem jaki koszt.
Powiem Ci, że te dobre są rzadkie, a te drogie to trochę za dużo.
Gościu się ogłasza z domem na Magoniach fajna spokojna okolica ale z ceną chyba przesadził ale dla starszych osób super opcja
Najlepsi są ci ogłoszeniodawcy, którzy piszą, że ich dom to willa lub znajduje się na osiedlu willowym i cena to milion albo ponad. Gdzie są te "wille" i te osiedla "willowe"? To te, gdzie zamiast ulic asfaltowych są doły i bagna ewentualnie szuter i każdy dom wygląda niemalże jak "kopiuj wklej" domu sąsiada? Jedna Pani ogłasza dom z białej cegły nieopodal Iłżeckiej, który jest do generalnego remontu, ale podczas rozmowy telefonicznej, na pytanie o DOM, oburzona opowiedziała: Proszę Pana, to nie jest dom DOM, to jest willa!" Kolejna "willa" wystawiona za ponad 1 mln (!), którego cena była sukcesywnie obniżana, znajduje się, wg osoby, która zna teren, na żyle wodnej. Tak że tak...
Niestety w Ostrowcu nie ma willi i długo nie będzie.Samo wybudowanie willi to nie sztuka.Prawdziwe koszty zaczynają sie z chwilą zamieszkania i użytkowania.Wynajęcie pokojówki,ogrodnika,utrzymanie basenu,kortu tenisowego,koszt ogrzewania itp.,to miesięczny wydatek rzędu kilkunastu,tak,kilkunastu niedowiarki,tysięcy zł.W Ostrowcu nikogo na to nie stać pomimo,że wielu uważa się za byznesmenów.
Jeśli wg Ciebie willa to dom jednorodzinny taki o metrażu 200-300m2,to gratuluje wyobrażenia o willach.Dla Ciebie mieszkanie w bloku m ileś tam,będzie apartamentem albo penthous-em.
A wymień chociaż z pięć tych willi.Nie chodzi o dokładny adres,wystarczy nazwa ulicy.
Właśnie dużo chodzę(nie jestem zmotoryzowany),co najwyżej rower.Znam miasto w 95% i jakoś żadnej willi nie widziałem.
Kilka sztuk ewidentnie jest. Nie ma co udawać, że nie. Być może nie widziałeś ze względu na ogrom działki. Willa nie stoi na 1000m.kw. ;)
Chcecie zobaczyć wille, to jedźcie do Konstancina albo Wrocławia. Tu są co najwyżej domy lekko wystające ponad ziemię, a tylko ceny jak za wille. Nie dajcie się nabrać na takie oferty.
11.53, jest taka nazwijmy to willa z basenem, gosposią, ogrodnikiem itd w Denkówku:)
Pamiętajcie ze pozniej o elewacje domu warto dbać i ją regulanie czyścić tak samo jak kostke brukową np. na podjeździe. Tutaj poradnik jak to robić http://www.elevatio.pl/impregnacja-kostki-brukowej
Super klimatyczny drewniany domek na sprzedaż po remoncie kapitalnym za nie duże pieniądze.https://www.facebook.com/marketplace/item/1323782808270952/?referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A8db688a7-9650-44b5-92df-073f5c9b65ff