Potrzebuję informacji,kto oprócz Senderków robi licówki.Dziekuje bardzo tym,którzy zechcą mi pomóc.
Najpierw sprawdzić u stomatologa, czy w ogóle się kwalifikujesz na licówki.
Jeśli są luki w uzębieniu, nie zostały wypełnione, zęby zniszczone lub z dużą ilością wypełnień, nieprawidłowy zgryz i o licowkach można zapomnieć.
Nieprawidłowy zgryz mam i jak będę potrzebowała nowych zębów to co będzie dla mnie odpowiednie? Implanty też odpadają? Czy teraz mam prostować zgryz po 30? Nie jest bardzo widoczna ta wada ale jednak jest.
Ale ja nie mogę powiedzieć co będzie odpowiednie i radzę nie słuchać podpowiedzi znajomych, rodziny itp, a udać się na konsultację do dobrego dentysty, powiedzieć co się chce zrobić, a on oceni co jest możliwe do zrobienia a co nie, ewentualnie skieruje do protetyka czy ortodonty. Wszystko jest uzależnione od stanu uzębienia, kości, bo przy znacznym zaniku kości, nawet implanty mogą być niemożliwe do zrobienia. Jedyne co mogę poradzić, to za wszelką cenę proszę ratować własne zęby, bo na ich podstawie można zrobić dużo więcej, Jeśli wada zgryzu nie jest poważna, to może warto spróbować to naprawić i dopiero później coś zrobić. Na szczęście, teraz jest dużo możliwości żeby się cieszyć zdrowym i ładnym uśmiechem, tylko każdy pacjent to inna historia. Ja też jestem w trakcie delikatnej naprawy niewielkiej części uzębienia i to co chciałem zrobić, okazało się niemożliwe, więc muszę wybierać między innymi możliwościami.
Mam ten sam problem i od paru dni myślę o licówkach. Najpierw akrylowe, bo taniej i zobaczyć czy o to mi chodzi. Mam zęby krzywe ale jak znam temat i widzę efekty to to nie przeszkadza.
Za jakiś czas będę w Starachowicach to się dowiem
Od 60-300 zł sztuka. Tu już dużo od zębów zależy.
Te akrylowe mogą być ładne? Za te pieniądze?
Polecam dr Kordeckiego w Skarżysku