PGG wejdzie na giełdę i inwestujemy tam środki z PPK bo jest już podobno 1.6 mld, co udobrucha zz i pozwoli władować kasę w tego trupa spokojnie do końca kadencji. Luzik. Kto zapłaci? Pan, Pani, społeczeństwo... A na koniec to my zobaczymy wielkie g.. A nie emerytury. Bo będą rozdane górnikom, obecnym emerytom żeby ich przekupywać
SCP PŁACI CZESNE ZA ODSZKODOWANIE WALENCYJNE . PODATKI TO RZECZ POPROMIENNA
Całe szczęście, że nie płace PPK. Przekręt jak z OFE.
52,4 zł miesięcznie kosztuje w Polsce przeciętny abonament telefonii komórkowej. Tyle samo z grubsza płacimy za podstawowy pakiet telewizji kablowej, dostęp do platformy telewizji internetowej albo za odbiór odpadów od niewielkiego gospodarstwa domowego. Podobną kwotę na wydatki publiczne związane z górnictwem węgla odprowadza też do kasy państwa każdy pracujący Polak.
To przede wszystkim potężne koszty finansowania przez zasilany daninami ZUS przywilejów emerytalnych. Ale też między innymi po 2,2 mld zł rocznie, które solidarnie wydajemy na górnictwo.
Teraz ten miesięczny abonament za utrzymanie górnictwa znowu ma wzrosnąć.
Polski rząd po raz kolejny kapituluje przed kilofem i oponą. Co gorsza oddaje mecz walkowerem. Tak robi regularnie PiS.
Sasin na prezydenta w 2025r.Wyjątkowo zdolny polityk, tylko za co się weźmie zamienia się w gówno. Ot taki pisowski Midas
a ile płaci miesięcznie za złodziei z rządu to jest dopiero skandal.
Żaden rząd jeszcze nie wygrał z górnikami. A szkoda. Interes 80tyś. ludzi ponad interesem 38 mln Polaków.
Chcemy czy nie - musimy odejść od węgla !!
Ten Rząd to dopiero potrafił rozmawiać z górnikami.
Oto zaprzysiężeni w dniu 22 września 2014 roku, a już w lutym 2015 pomagali górnikom.Przykłady w załączonych linkach.
Ewa Kopacz (PO) – prezes Rady Ministrów
Janusz Piechociński (PSL) – wiceprezes Rady Ministrów, minister gospodarki
Tomasz Siemoniak (PO) – wiceprezes Rady Ministrów, minister obrony narodowej
Bartosz Arłukowicz (PO) – minister zdrowia
Andrzej Biernat (PO) – minister sportu i turystyki
Jacek Cichocki (bezpartyjny) – minister-członek Rady Ministrów
Cezary Grabarczyk (PO) – minister sprawiedliwości
Maciej Grabowski (bezpartyjny) – minister środowiska
Andrzej Halicki (PO) – minister administracji i cyfryzacji
Włodzimierz Karpiński (PO) – minister skarbu państwa
Joanna Kluzik-Rostkowska (bezpartyjna) – minister edukacji narodowej
Lena Kolarska-Bobińska (PO) – minister nauki i szkolnictwa wyższego
Władysław Kosiniak-Kamysz (PSL) – minister pracy i polityki społecznej
Małgorzata Omilanowska (bezpartyjna) – minister kultury i dziedzictwa narodowego
Teresa Piotrowska (PO) – minister spraw wewnętrznych
Marek Sawicki (PSL) – minister rolnictwa i rozwoju wsi
Grzegorz Schetyna (PO) – minister spraw zagranicznych
Mateusz Szczurek (bezpartyjny) – minister finansów
Maria Wasiak (bezpartyjna) – minister infrastruktury i rozwoju
https://www.youtube.com/watch?v=nuMncbXcJe0
Jak pisałem 3msc, że rząd boi się górników, bo wiedziałem jakie podchody będzie robił to:"PiS nie boi się nikogo, PiS jedyny wiarygodny". No i wyszlo znowu na moje. Eh. Życzę więcej obserwacji tego co wokół was się dzieje. Jedyne po co PiS miałby reformować górnictwo to tylko by obsadzić tam wszystko swoimi. Ten typ tak ma.
To może krótki komentarz do wpisu z 09.25 poproszę.
10.56 A jak tam podobała ci się wiarygodność tego Rządu powyżej. Czy tutaj też wyszło na twoje Eh ? Bo w składzie nie widzę nikogo z PIS-u.No bo właśnie obserwuję i porównuję działania tamtej obsady i obecnej. Podobały ci się filmiki ?
11:16
Już będę z tobą się licytował na tą manipulację, Zobacz jak PO i PiS rozmawiał z lekarzami i pielęgniarkami. Widzisz różnice? bo ja nie. Dla mnie Pis i Po to takie same miernoty polityczne. Nic nie umieją zrobić i tylko się licytują kto więcej zrobił, a kto mniej. Może kiedyś ten naród zmądrzeje i pogoni całą tą kastę z przekrętu okrągłego stołu.