Mam Amice, a kupilem ja zamiast bosh, bo a tej samej cenie byly, miały te same funkcje, tylko zamiast 2 lat, dawali 5 lat gwarancji. Do tej pory działa i mozna bylo samemu zmienić pozycje drzwi (prawe na lewe), a wiem ze niektóre firmy na to nie pozwalają, bo traci sie gwarancje. Jedna szuflada mi sie uszkodzila to przyslali nową bez drazenia tematu. Czy ta firma robi lepsze lodówki? Tego nie wiem, nie mam porównania. Ta dziala juz 6 rok jak nowa, ale pamiętam, że bralem jeszcze pod uwagę firmę Beko.
Mam Bosch z No Frost...lodówka ma 7 lat.. naprawdę polecam.I nie musi być to akurat Bosch...bo jest wiele dobrych firm produkujących to cacko jakim jest lodówka....Ale ;;;;No Frost;;;; jest to system który zapobiega osadzaniu się szronu w lodówce.. A i produkty znajdujące się w niej..są świezsze..
Mam Samsunga no Frost od siedemnastu lat. Chodzi bez zarzutu.
Teraz wszystkie prawie takie same. No chyba, że ktoś celuje w Miele to wtedy już inna gadka.
Nie polecam amiki no frost.zlom totally.nawet series dark gaz Nidal rady na gwarancji jen naprawic.
Beko działała bezproblemowo 13 lat, teraz tej samej firmy 8 lat.
oprócz Bosch to jaką jeszcze polecacie? do Amiki nie mam przekonania. A Whirlpool jakie oceny?
I tutaj jest problem jak ze wszystkim, bo każdy producent może mieć lepsze i gorsze modele. Jeden kupi jakiś model danego producenta i będzie zadowolony, drugi kupi inny model tego samego producenta po opiniach pierwszego i może się okazać, że będzie miał problemy. Ja mam właśnie lodówkę Amici, ale nigdy w życiu bym od nich nie kupił np. pralki. Chociaż akurat matka taką ma (jakiś podstawowy model, bez pierdół) i działa bez problemu 3 rok. Także szczerze powiedziawszy wiadomo wiele i zarazem nic. Pewnie jak zawsze będziesz musiał wybrać coś samemu, a jak trafisz to ciężko powiedzieć.
chyba z Boscha będzie dobra firma i chyba taką kupie. a jak się popsuje kupie Amice :-)