Przedwyborcze obietnice Hołowni z Tik Toka:
Jaki Hołownia ma program na słuzbę zdrowia poza dosypywaniem pieniedzy podatnika? Jakieś konkrety?
To proste. Koniec z dziadostwem!
Jeżeli przychodnia znowu dała ciała i czas oczekiwania do lekarza specjalisty przekroczy dwa miesiące, to państwo bedzie zobowiązane zapłacić pacjentowi za prywatna wizytę. Zobaczcie jak wyglada obecnie czas oczekiwania na wizyte u lekarza w róznych miasta Polski. To musi wyglądać inaczej!
60 dni to jest nasza gwaranacja. Koniec z tym chorym systemem, gdzie pacjenci czekają latami w kolejkach, by dostać się do lekarza i często tej wizyty nie doczekują.
-oddłużymy szpitale
-położymy nacisk na profilaktykę
- utworzymy lokalne Domy Zdrowia
Jezeli przestaniemy wydawać miliardy na TVP, Rydzyka, biskupów, rządowe pikniki, rozdawnictwo 800+ i inne tego typu niepotrzebne rzeczy, to pieniądze na zdrowie Polek i Polaków się znajda" - tik tok Hołowni.
Lider Polski 2050 obiecywał tez, że jak on dojdzie do władzy, to Polacy będą odbierać telefony od zatroskanych lekarzy.
"- Każdy z Was będzie miał lekarza odpowiedzialnego, w którego interesie będzie dzwonić do Was i sprawdzać, czy jesteście zdrowi, a nie, że wy będziecie dzwonić do niego i opowiadać, że jesteście chorzy. To on będzie dzwonił, zlecał Wam badania profilaktyczne, będzie Was kierował do specjalistów. To jego zadaniem będzie umówienie tej wizyty u specjalisty, który powinien być blisko domu! W domu zdrowia, który w powiecie się organizuje i w którym powinny być zebrane wszystkie usługi: z laboratorium analitycznym, z lekarzami specjalistami, z podstawową, nocną, świąteczną opieką zdrowotną".
Moje pytanie, skoro już Hołownia jest u władzy brzmi, jak w tytule wątku.
Do mnie dziś dzwoniła Pani doktor. Takie tam standardowe pytania, jak się czuje, co dziś jadłem i czy stolec w normie.
To pajac telewizyjny. Dziwię się ludziom, którzy dali się nabrać na jego gadki.
17:14 bylo powiedziec że jebie pierdem z kapuchy i mam srake że malo muszli nierowali
15.08 na tik toku siedzisz gdzie pelno lewactwa? Pewnie jeszcze przy radiu ostrowiec? Hahaha
Wczoraj na konwencji Holownia tłumaczył ten brak realizacji tych szalonych obietnic, tym że najważniejsze było wygrać wybory. Szczerość i jednoczesnie bezczelność byłego showmana TVN-u powala. Dalej uważą ludzi za idiotów.
A kolejne afery tłustych kotów Tuska wychodza na światło dzienne.
Tak? I co z tego?
Pan Myrcha i pani Gajewska - małżeństwo wynajmują jedno mieszkanie w Warszawie, a biorą na nie każde z osobna kasę, łącznie 7750 zł. Mają darmowy żłobek i przedszkole dla dzieci, mimo że nie są mieszkańcami Warszawy. Co jeszcze bardziej komplikuje sprawy to to, że pan wice minister ... sprawiedliwości KOalicji 13 grudnia pan Myrcha w Warszawie płaci podatki. No to jak to jest. Internauci dociekliwi pytają czy na pewno to mieszkanie wynajmują, bo pani Gajewska ma dom 30 km od Warszawy.
Oboje w kampanii wyborczej krzyczeli o przywracaniu uczciwości ....
Do mnie jeszcze się nie zdarzyło by lekarz zadzwonił z pytaniem jak się czuję. Jedynie dzwonią z gabinetu stomatologicznego i zapraszają na kontrolę co pół roku by im kasę zostawić za 5 minut pracy.
z tej kliniki urody dzwonią?
A mnie się to trafiło. Kilka tygodni po zakończonym leczeniu zadzwonił lekarz z pytaniem jak się czuję i czy wszystko dobrze. Szczęka mi opadła z zaskoczenia.
To chyba ten, któremu płacisz 300 zł za wizyte:)
A nie z Morawicy?
Nie. Chirurg ortopeda.
Nie tylko dzwonią. Przyjeżdżają do domu samochodami zatankowanymi paliwem po 5,19.
Nie tylko nie dzwonią, ale Leszczyna wprowadziła zmiany w przepisach tak, że rehabilitanci nie bedą już wykonywać świadczeń u leżącego pacjenta w domu na NFZ.
Ja zawsze mowie gdy dzwonia obojetnie kto że polecam świeżego druta