Ktoś kojarzy sprawy, które podejmował Magazyn Kryminalny 997? Macie jakieś linki do odcinków? Ze swojej strony kojarzę tylko zabójstwo 14 latka czerwiec 1987.
Było w 1987 roku o zabójstwie czternastolatka przez pedofila. Dosyć głośna i znana sprawa.
https://youtu.be/lAJVoOaLre4 oglądałem niedawno na YouTube
kolo kt bloku?
z gutwinu tez bylo chyba na 997 pamietam ze ogladalem to
Czy on ukrył ciało w studzience w kierunku strugi denkowskiej czy w kierunku bloków przy Sikorskiego?
Ciężko tam teraz się dostać. Ewentualnie tylko wydeptaną ścieżką przez łąki. A ścieżka akurat biegnie obok tej studzienki. Ludziska chyba tamtędy na skróty do Samsonowicza łażą.
Byłem tam dzisiaj. Zarosło tam strasznie. Ledwo tę studzienkę widać.
Zabójstwo czy nie, to mniej ważne. Ale jakby nie było, to kolejny tajemniczy zgon w tej okolicy. Jakieś złe fluidy to miejsce przyciąga.
Wiem co piszę, bo większość z tych ludzi znałem i wszyscy z nich w co najmniej dziwnych okolicznościach pożegnala się z tym światem.
22:32, nie z tej strony. Chodziło mi o odcinek od 11 listopada, który połączył asfaltowaną Ogrodową z polną drogą w stronę zatoczki autobusowej. Ale fakt, z tego nowego łącznika do Samsonowicza też blisko, zwłaszcza do tej feralnej studzienki.
Czyli gościu 13:05 ta studzienka znajduje się gdzieś na ugorze blisko olch i mostku, ale nie w nowej drodze?
Na 25 lat więzienia skazał Sąd Okręgowy w Kielcach Piotra Kordasiewicza za zabójstwo 13-letniego chłopca. Współsprawców zbrodni - Pawła Niedziałka i Tomasza Karcza – spędzą za kratkami odpowiednio: 15 i 12 lat. Piotr Kordasiewicz może się ubiegać o warunkowe zwolnienie dopiero po 20 latach; na 10 lat pozbawiono go praw publicznych.
Czwartego oskarżony - Andrzej Świerszcza, który według sądu towarzyszył zbrodniarzom prowadzącym ofiarę na miejsce zbrodni, skazano na 2 lata i 8 miesięcy więzienia. Sąd zastosował wobec niego nadzwyczajne złagodzenie kary za wydanie pozostałych oskarżonych i wyjaśnienie okoliczności zbrodni.
Sąd ponadto zasądził zadośćuczynienie na rzecz rodziny zamordowanego chłopca w wysokości 8 tys. zł od Piotra Kordasiewicza. i po 4 tys. zł od pozostałych skazanych.
Do zabójstwa doszło w czerwcu 2001 roku w Ostrowcu Świętokrzyskim. Oskarżeni wywabili 13-letniego Piotra z mieszkania. Przez kilka godzin znęcali się nad nim fizycznie i psychicznie; mówili mu, że zostanie zabity. Po doprowadzeniu chłopca w ustronne miejsce K. zadał mu kilkadziesiąt ciosów nożem i maczetą, po czym wrzucił do stawu.
https://www.rmf24.pl/fakty/news-kielce-25-lat-wiezienia-za-zabojstwo-13-latka,nId,186315#crp_state=1