Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Mam 39 lat. Mieszkam z rodzicami.

Ilość postów: 94 | Odsłon: 9987 | Najnowszy post
  • Mam 39 lat. Mieszkam z rodzicami.

Łamię stereoptypy. Nie chce dzieci. Nie chce zwiazku. Sam sobie piorę, sprzątam i gotuje. Mam dobrą pracę. Mam dwie kochanki. Mam przeciętne auto, które wystarczy żeby zabrać te kochanki w dzikie miejsca w wiadomym celu lub poprostu wyskoczyc gdzies bez celu. Nie chce się żenić - połowa moich znajomych po rozwodach. Jest mi dobrze tak jak teraz. Pomagam rodzicom. Koledzy leczą kompleksy swoich beznadziejnych małżeństw moją osobą - twierdzą że "mama" wszystko robi, a zwyczajnie zazdroszczą. Żyje w zgodzie ze sobą. Łamię stereotypy. Mam 39 lat i mieszkam z rodzicami.

Gość_zadowolony
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Mam 39 lat. Mieszkam z rodzicami.

Chwalisz się czy żalisz?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Współczuję rodzicom. Chcesz być singlem ? ok, tylko dlaczego mieszkasz z rodzicami?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tego akurat łatwo się domyśleć. Nawet jeśli autor wątku ma dobrą pracę, to czy może być pewny, że ją ma na stałe? Albo, że w przypadku utraty pracy znajdzie drugą równie dobrą, albo że znajdzie jakąkolwiek? W Ostrowcu - nie może być pewny.

Z powyższego wynika, że kupno mieszkania jest ryzykowną inwestycją. Lepiej trzymać zaoszczędzone pieniądze na ew. kupno mieszkania w większym mieście lub wyjazd za granicę.

I dalej - po co wynajmować mieszkanie za kilkaset złotych, skoro można mieszkać u rodziców za darmo, albo przekazując im część pieniędzy które poszłyby na wynajem? Wiele rodzin uważa, że lepiej płacić mniej swoim, niż więcej obcym.

I jeszcze jedna uwaga. Kobitek które wiszą na spódnicy mamusi jest równie dużo co chłopów. Za to u pań jest jeszcze jedna zaraza, na pozór niegroźna - uzależnienie od opinii "koleżanek". Taka dziewucha, która nie ma własnych poglądów, tylko przyjmuje wszystko "jak leci", i zmienia zdanie w zależności od tego co ostatnio usłyszy od koleżanek, potrafi nieźle zatruć życie.

Gość_katana
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Mam 39 lat. Mieszkam z rodzicami.

i skoro tak jest idealnie,tak jest CI dobrze, to dlaczego piszesz o tym na forum??czyzby jednak to byla taka mała forma usprawiedliwienia samego siebie?czujesz w głebi ducha,ze cos jest nie tak..ze jednak tak nie powinno byc...

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

W dużych dzieciach nie ma nic niezwykłego.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

A po co się tym dzielisz? Co mamy napisać?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

zadowolony z tego co masz czy z tego że mieszkasz z rodzicami? Wiadomo, że rodzice nie wypchną Cię na siłę, ale czy nie lepiej im dać swobodę? no chyba, że im pomagasz w codziennym życiu...

Gość_mondry
      Zgłoś
      Odpowiedz

A MOŻE RODZICE CHĄ TROCHE SWOBODY??

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

a może są starsi już i schorowani?

dk79
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

I niech ci tak już na zawsze zostanie. Tacy nieudacznicy życiowi, przywiązani do mamusinej spódnicy , marnują tylko życie kobietom, z którymi z czasem chcą się złączyć.

Samotność z wyboru jest wygodna, zwłaszcza jak żyją rodzice. Gdy ich zabraknie, będziesz inaczej "śpiewał"...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

przecież napisał ze łamie stereotypy i troche go rozumiem ze tutaj napisal - wiekszosc z Was zawsze myslala ze dojrzale zycie to tylko bez rodziców i wychowywanie dzieci, widocznie on ma taki sposób na siebie i chce sie nim z Wami podzielić

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Stary kawaler, jeżdżący kilkunastoletnim autem, bzykający się gdzieś w lesie, na siedzeniu auta....o takim życiu marzyłeś? Co zrobisz jak zabraknie rodziców i zostaniesz sam? nie lepiej budzić się w ramionach ukochanej a nie jechać całe życie ''na ręcznym''?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Do 21;05,po śmierci rodziców mieszkanie będzie wolne i nie będzie musiał wyjeżdżać na łono natury a ty będziesz w takiej samej sytuacji jak żona cię wyrzuci ze swojego życia.Tylko że ty będziesz miał alimenty a nie będziesz miał mieszkania.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jakoś od 17 lat nie wyrzuciła to chyba nie wyrzuci. Pracujemy, zwiedzamy świat, mamy wspólne pasje, które przekazujemy dziecku. Nie umiałbym żyć sam w tym wieku.....

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 105

No to będzie emerytem, kawalerem z własnym mieszkaniem i samochodem (może uda mu się wymienić na nowszy w międzyczasie). Super.

Gość_ran
                Zgłoś
                Odpowiedz

Już kocham cię przyszły emerycie,chętnie zamieszkam w twoim własnym gniazdku. Wyjedziesz ze mną na Wyspy Kanaryjskie ?, mam dużo czasu jak ty, brak dzieci i wnuków nas zbliży, będziemy cieszyć się wspólnym życiem tylko we dwoje.

Gość_wolna emerytka
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

I z czego jestes zadowolony? majac takiego synka w domu zalamabym sie.Porazka.Wszystko niby w porzadku,ale czlowieku znajdz sobie osobne lokum!Daj troche wolnosci rodzicom na starosc.

Gość_atun
      Zgłoś
      Odpowiedz
19 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -