Jaka frekwencja..czy były zamieszki..czy kostka była ?
Lali się po gębach i procami strzelali! Żałuj ,że cię nie było!
Czy uczestniczyli general bitwy o empik Bąkiewicz i wielki kamrat Jabłonowski na koniu?
Jak to powiedzieć, w ratuszu dupiarza, czuć duże rozczarowanie, że nic się nie wydarzyło. Poza rozlaniem na trasie przemarszu ulubionych perfum tuska pod nazwą hukinol, żadne prowokacje gestaPO się nie udały, a smród po perfumach w grodzie dupiarza, pozostanie jeszcze przez ok 2 tygodnie. O dziwo, nawet oddziały gestaPO nie miały przygotowanych kupek kostki brukowej do rzucania w tłum, ale to tylko ze względu na brak dowódcy gestaPO, kierwinskiego. Nie licząc incydentu trzech znanych KODfidentow w Alejach Jerozolimskich, którzy na jednym z balkonów wywiesili transparent o treści, że prawdziwi patrioci nie maszerują z faszystami, akurat okazał się prawdziwy, bo w rzeczywistości, nikt z nimi nie maszeruje. Ewidentnie brakowało pułkownika Sienkiewicza, tak by chociaż jakaś budka spłonęła, no i widać, że w stacji TVN, krucho z finansami i idą na sprzedaż, bo nawet nie było ich stać, żeby opłacić jednego ze swoich funkcjonariuszy, za charakteryzację na afroamerykanina i wpuszczeniu go w tłum.
Dla mnie zastanawiające jest dlaczego rezimowe media tak marginalnie piszą o Marszu..w przeciwieństwie do tego w czerwcu ub roku..cóż prowokacje nie udały się gdyż zwracano uwagę np na kostkę brukową
To była największa manifestacja siły polskiego patriotyzmu. Bóg Honor Ojczyzna!
Byłam, oprócz wulgaryzmów i pirotechniki było bezpiecznie. Szły babcie z wnuczkami, ludzie z dziećmi, były osoby na wózkach.
Czyli, jeśli Policja jest na właściwym miejscu, wykonuje swoje obowiązki solidnie i bez politycznych zleceń, to może być porządek.
Osobiście szłam razem z zadymiarzami żeby porobić dobre zdjęcia i nie widziałam żadnej bójki, prowokacji, pełno policjantów po cywilu w tłumie. Pilnowali trzeba przyznać ale dyskretnie.
Istnieje jasna strona dominacji polskich patriotów w polskim ruchu niepodległościowym. Przedstawione w Marszu Niepodległości jasne, patriotyczne zachowanie odzwierciedla i podkreśla wartości, które są powszechne w polskim społeczeństwie. Tegoroczny Marsz Niepodległości może dać prawicowym konserwatystom mądrość i odwagę, by stanąć i odrzucić niewolnicze podporządkowanie POLSKI.
W Dniu Niepodległości słowa Juliana Tuwima, piękne i zawsze potrzebne.
"Jestem Polakiem, bo mi się tak podoba. To moja ściśle prywatna sprawa, z której nikomu nie mam zamiaru zdawać relacji, ani wyjaśniać jej, tłumaczyć, uzasadniać. (...)
Gdyby jednak przyszło do uzasadnienia swej narodowości, a raczej narodowego poczucia, to jestem Polakiem dla najprostszych, niemal prymitywnych powodów przeważnie racjonalnych, częściowo irracjonalnych, ale bez »mistycznej« przyprawy. Być Polakiem – to ani zaszczyt, ani chluba, ani przywilej. To samo jest z oddychaniem. Nie spotkałem jeszcze człowieka, który jest dumny z tego, że oddycha.
Polak – bo się w Polsce urodziłem, wzrosłem, wychowałem, nauczyłem, bo w Polsce byłem szczęśliwy i nieszczęśliwy, bo z wygnania chcę koniecznie wrócić do Polski, choćby mi gdzie indziej rajskie rozkosze zapewniono. (...)
Polak – bo mi tak w domu rodzicielskim po polsku powiedziano. Bo mnie tam polską mową od niemowlęctwa karmiono; bo mnie matka nauczyła polskich wierszy i piosenek; bo gdy przyszedł pierwszy wstrząs poezji, to wyładował się polskimi słowami; bo to, co w życiu stało się
najważniejsze – twórczość poetycka – jest nie do pomyślenia w żadnym innym języku, choćbym nim jak najbieglej mówił.
Polak – bo po polsku spowiadałem się z niepokojów pierwszej miłości i po polsku
8;55
Jedno takie medium na pasku napis
,,Marsz narodowców "
Marsz Niepodległości to dla nich za trudny wpis?
4;42
Widać , że nie mogłeś spać
Brawo dla tych co byli i tych wszystkich co czują i myślą po polsku
Szablą odbierzemy...
Śpiewają w listopadzie hymn w radości tłumy
Że szablą odbierzemy to co nam zabrano
Gdzie rozsądek i prawda, gdzie prawe rozumy
Gdy Polskę obca przemoc tworzy rozebraną
Gdzie Ursus? Gdzie zakłady naszej słynnej Diory?
Gdzie sklepy z zdrowym żarciem i naszą żywnością?
Gdzie garczki te z Olkusza i wentylatory?
Gdzie huty, cementownie? Stały obcym kością?
Co chcesz odebrać szablą? Jak masz tylko długi?
Wszystko ci wykreuje okupant w systemie
Nie znajdziesz ku prawdzie w todze tu papugi
Idziesz świętować kłamstwo? Jeszcze o tym nie wiesz?
Co w Polsce się wytwarza? Gdzie są samochody?
Gdzie się podziały stocznie? Zakład Cegielskiego?
Gdsie są dla zwierząt zdrowych na polach zagrody
Wszystko gdzieś poznikało... Nie ma w tym nic złego?
Gdzie są zakłady z Łodzi piękne włókiennicze
Kopalnie zasypane... jak wielki Krupiński
Zapalcie po dorobku przodkom wszystkim znicze
Przemyśl w głupocie będzie... może ukraiński
No to śpiewajcie dalej bez myśli i czynu
Kpijcie z prawdy życiowej jak i ludzi z wiedzą
Służ w ustawce syjonu... w ich gierkach, kasynu
A zaprzedani zdrajcy w ich kieszeniach siedzą
Obca przemoc zabrała tobie człowieczeństwo
Nakazując kaganiec byś się stał psiarczykiem
Szczepionek absurd globu, totalne szaleństwo
Cześć nawet nie dawałeś, strach był przed dotykiem
Czy myślenie tak boli by kojarzyć fakty?
By czuć kto za kim stoi? Co się tu planuje?
Grają fałszywą nutę, tańczą pod te takty
Polacy i narody... Sponsorami "wuje"...
Zdrajcy chcą na siłę przywrócić stary porządek w Europie..zauważcie że gospodarka niemiecką ledwo zipie..brak ludzi do roboty..ukrainców i Polaków (dzięki PiS)..muszą coś zrobić aby ich towary sprzedawały się i banki mogły funkcjonować..nie wspomnę o funduszach emerytalnych