Wczoraj swiętowaliśmy dzień odzyskania niepodległości - również dzień zakończenia I wojny światowej - w I wojnie swiatowej naszym okupantem byli również Niemcy - (chyba dobrze pamiętam) - i teraz oni "graja pierwsze skrzypce" w tym święcie i dają sie sprowokować Polakom ??!! I są siłą przywódczą w demonstracji na temat wolności ??!! Czy świat zwariował czy ja :(
Do gościa z 14:30.A ty wolisz sfastykę i niemieckich neonazistów na obchodach poskiego święta narodowego.Brawo.Narodowcy wszystkich krajów łaczcie sie.Może znajdzie się wśrod was nowy Adolf.Wtedy świat będzie b.szczęśliwy.Tylko pamiętajcie o stosunku niemieckich nazistów do Polaków,tych z prawej strony też.
W tym problem, że w pokazanych przykładach nikt NIE CHCE POBIĆ POLICJANTA i do tego się odnieś wykształcony, młody i z małego miasta. Wiele, zbyt wiele osób nie rozumie w naszym kraju przeczytanego tekstu, smutne. Dlaczego policja nie nagrywała, a często się tym szczyci, tych co łamią prawo? Powinni mieć swoje nagrania, a tak to winni są ci co w spokoju świętowali DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI (KILKANAŚCIE TYSIĘCY SPOKOJNYCH, UŚMIECHNIĘTYCH LUDZI). O co chodzi? Myślenie nie boli.
Polska jest wolna i niepodlegla @gosc 12-52
Pismen kto Ci dał prawo do dzielenia polaków na dobrych i złych na głupich i mądrych,to dzielenie jest powodem takich zachowań jak to w Warszawie. Twoja racja to jedynie słuszna racja a to mi się brzydko kojarzy tak jak lewackie bojówki z Niemiec!
Wiecie co w faktach pisało .matka w sklepie dała dziecku klapsa.Ojciec powiedział -przyjdziemy do domu to ci poprawie.Na marginesie dzieciak był nieznośny.Pewna paniusia poszła za rodzicami.Spisała numery wozu i zawiadomiła prokuraturę.Grozi im do 2 lat wiezienia.Myślę że oni prędzej dostaną te 2 lata.Jak nasz wymiar sprawiedliwości wypuści zadymiarzy i da im kare po 6 mies więzienia .Podobno za atak na Policje tyle im grozi.A ja myslałem że 5 lat.Porąbany kraj niemców już podobno wypuścili.
@szary człowieczek i bardzo dobrze, z tym sznureczkiem na pewno bedzie to wystarczajacy dowod do skazania co najmniej kilkudziesieciu ludzi.
A na serio, bandytyzm nie ma przynaleznosci ani politycznej ani klubowej, jestem za karaniem WSZYSTKICH, ktorzy w jakikolwiek sposob zlamali prawo i tyle.
Nie chodzi o sznureczek ale o twarz, bo Ci co nagrywali widzieli na własne oczy. Nie wszystko da się nagrać i nie wszystko da się sprowadzić do faszystów, nawet PATRIOTYZM.
Czyli pisowcu też jesteś za ukaranie nadużywających władzy policjantów?
Pierwszemu podejrzanemu postawiono zarzut pobicia i kierowania gróźb karalnych, za co prokuratura zaproponowała trzy miesiące więzienia w zawieszeniu na trzy lata, grzywnę 900 złotych i tysiąc złotych nawiązki na rzecz poszkodowanego; drugiemu - kierowania gróźb karalnych, za co może zostać skazany na rok ograniczenia wolności i prace społeczne..... Boże a ja myślałem że za pobicie to chociaż trzy lata.