Międzynarodowy Dzień Pamięci o Ofiarach Holokaustu i 77. rocznica wyzwolenia niemieckiego obozu Auschwitz-Birkenau
Czekałem czy się pojawi taki watek.
Oj wy patrioci zakichani.
27 stycznia obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pamięci o Ofiarach Holokaustu, ustanowiony przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w 2005 roku, by uczcić pamięć Żydów zamordowanych przez Niemców podczas II wojny światowej. Data święta, wyznaczona na 27 stycznia, upamiętnia wyzwolenie przez oddziały Armii Czerwonej w 1945 r. niemieckiego nazistowskiego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau - obecnie jednego z najważniejszych Miejsc Pamięci o Zagładzie.
w londynie pobito 2 zydow jeden mlody to zrobil
A wiesz forumowy idioto dlaczego bolszewicy czekali do stycznia? Po to żeby hitlerowscy bandyci mogli wymordować jeszcze trochę więźniów, tych najsłabszych, których nie udałoby się ze względu na stan zdrowia wywieść w pośpiechu do obozów do III Rzeszy. Poczyścić śladów zbrodni też się nie udało w całości. O jakim patriotyźmie mówisz? Polska przeszła z jednej okupacji pięcioletniej w drugą 50 letnią.
W Auschwitz zginelo wiecej innych narodowosci niz Żydõw
Ciekawe czy o gettcie ostrowieckim ktoś pamięta? I o tym jak naziści wywozili Polaków żydowskiego pochodzenia z obecnego placu wolności?
Hmm...sam napisałeś lub przepisales, że chodzi wyłącznie o Żydów, więc co ma z tym wspólnego patriotyzm.
Ty potrafisz napisać od siebie ze dwa, trzy zdania, czy ogarnąles tylko wklejanie linków? Ja wiem, jakie narodowości i ile tam zginęło, nie muszę tego czytać, ale ty przeczytaj uważnie swój pierwszy post i przeproś potomków, tych którzy zostali tam zamordowani, a byli innej narodowości, że ich pominąłeś.
Pogrążasz się 13.32.
Bardziej od ciebie, pogrążać się nie da. Nie na darmo wybrałeś sobie taki nick.
Kolejny raz cię zaorałem. Hahaha
Przecież ty poza samozaoraniem nie potrafisz nic innego, więc o jakim zaoraniu kogokolwiek belkoczesz?
Taki dzień powinien przypomina co było.