sam wyjeżdzaj jak chcesz,ja lubię Ostrowiec a malkontentów wokół mnóstwo.Trzeba cieczyć się z małych rzeczy.
wyszczególnij mi te rzeczy którymi można się tu cieszyć. i porównaj mi je z rzeczami, którymi mogę się cieszyć np. pod Amsterdamem.
noo, chyba że twój najdalszy wyjazd to Sienno...
przepraszam, ale trzeba być ślepym i głuchym, by nie dostrzec jak straszną wiochą jest Ostrowiec.
Ludzie nie zdajecie sobie sprawy co piszecie. dla was ostrowiec to dziura a 600 zl za mieszkanie to majatek i twierdzicie ze w wiekszych miastach jest lepiej ja mieszkam w duzym miescie i mieszkalam w kilku innych najmniej odstepnego za mieszkanie placilam 1300 zl a w tej chwili z oplatami ok 2700 wiecej wydaje na paliwo ceny w marketach sa wyzsze ceny przedszkola masakra 750 zl wszystko jest tu drozsze wiec pomyslcie czy znajdziecie w duzym miesie prace za ktora sie tu utrzymacie na przyzwoitym poziomie (5000tys) i to chyba malo. wiec zycze wam powodzenia w tej wyprowadzce z ostrowca bo ja chetnie tam wroce. a wogole to najlepiej by bylo gdyby ludzie za darmo wam mieszkania wynajmowali skoro jest za drogo to kupcie sobie swoje bedzie taniej...
2700 przy zarobku 5 tys to pikuś.
600 plus czynsz to około 1 tys przy zarobkach 1300zł
To Ty zastanów się co piszesz albo naucz się liczyć.
to ty zastanow sie co piszesz moje wyliczenie mailo pokazac ze w duzym miescie w moim przypadku poznan pomimo wysokich zarobków tez nie jest kolorowo, ale na Boga nie wymagajcie zeby ktos swoje mieszkanie wynajal za 200 czy 300 zl jezeli ma ochote wolac 600 niech wola takie jego prawo a jak dla kogos to za duzo to wyrzucanie swoich zali na forum nic nie pomoze
tak jak i Twoich żalów i kogo to obchodzi,że tobie nie jest kolorowo
czytaj ze zrozumieniem nie pisze ze mi nie jest kolorowo tylko w poznaniu nie jest kolorowo gdzie tam sie doczytales/as ze mi nie jest kolorowo. pierwszy raz udzielilam sie w jakims forum i ostatni widze ze siedza tu ludzie ktorzy nie zrobili nic ze swoim zyciem i wyzywaja sie na innych szkoda sie wdawac w dyskusje nikt nikomu nie bronil sie
po pierwsze uczyc sie
po drugie ciezko pracowac na swoje godziwe wynagrodzenie
ale tak jak zawsze wszyscy są winni tylko nie my sami winni sa politycy, nauczyciele, pracodawcy a teraz nawet wynajmujący swoje mieszkania paranoja. macie racje nie ma po co wracac do tego miasta...
Popieram wypowiedż z godz 23.30 tu są sami malkontenci a za własne obwiniają kogoś.Najprościej zabrać się do pracy -kupić parę mieszkań i wynajmować za czynsz następnym niezadowolonym z życia forumowiczom
ale po co odrazu tchorzyc i wyjezdzac. kazdy moze sb wyjechac. sztuka jest pozostac i sprostac trudom zycia codziennego.
Wyjechałam stąd 4 lata temu wraz z rodziną i nie żałuje, gdyż nie ma czego. Już nigdy tu nie wrócę!
wyjechałem 5latemu z ostrowca sw 6lat temu i tez nigdy tu nie wróce,mieszkam w warszawie i wcale nie jest tak drogo na obrzerzach bynajmniej
A gdzie mieszkasz w tejWarsawie? Ja tez mieszkam tutaj juz kilkanascie lat i tez na obrzezach a dokladnie na Pradze Północ. Zgadzam sie z tym ze ceny mieszkan do kupienia sa 2,5 raza wyzsze od tych w Ostrowcu natomiast jesli chodzi o wynajem to rzeczywiscie sa porownywalne z Ostrowcem. Tez mialam takie wrazenie jakies 2 lata temu, ze wynajecie w Ostrowcu kawalerki powinno byc duzo tansze niz w Warszawie,ale niestety niemile sie zaskoczyłam. Co do powrotu do Ostrowca to niezgodze sie z Tobą . Mam wrazenie ze bardzo dawno tam Cie nie bylo. Ostrowiec naprawde bardzo sie zmienil. Przyznam szczerze, ze jesli chodzi o zakupy to wole robic je w Ostrowcu. Ceny sa 5 razy nizsze niz w Warszawskich supermarketach i dotyczy to kazdego asortymentu. A poza tym nie wiem czy wiesz,ze w Ostrowcu tez jest Tesco. Ja mam znowu inny problem na glowie - chetnie kupilabym na wlasnosc kawalerke w O-cu za jakies male pieniadze i nie wyzej niz 2 piętro a nie nizej niz 1 piętro. Nie ukrywam , ze w przeciwienstwie do Ciebie bardzo chcialabym tam wrocic.Pozdrawiam.