Miłość prawdziwa tylko do dzieci,reszta to przelotne uczucia,najczęściej z różnych potrzeb.
Miłość to uczucie głupie.
Zaczyna się na ustach,
A kończy na dupie. :)
Bzdura 17:49, to bardzo duże uproszczenie. Niektóre matki nawet do dzieci nie mają miłości. Miłość to piękny stan.
Najpiękniejszy. Nie ma nic cenniejszego niż obdarzać kogoś miłością i czuć, że jest odwzajemniona. Ponad 20 lat kocham ponad życie jedną kobietę. Wiem, że nigdy innej nie potrafiłbym pokochać. Miłość to też poświęcenie dla drugiej osoby. Dużo musiałem poświęcić abyśmy mogli być razem
Dziś czuję, że było warto dla chwil z tą jedyną.
A jak tam sprawy zarobkowo-finansowe, lokalowe czy bytowe? Skapło coś w spadku? Czy może za Balcerowicza jakiś większy obryw prywatyzacyjny za złotówkę się trafił, może ‘mały’ przekręcik wyłudzeniowy na podatku lub inny geszefcik na majątku państwowym się przydarzył, a teraz, z poparciem ziomali, to już jakoś leci?
Czy może Twój los, to uczciwa praca za średnią liczoną z mediany, mieszkanko w bloku i ta wspomniana pełnia prawdziwego szczęścia, bez jakże przecież niestosownej zazdrości do ww.?
Nie wiem czy zazdrość jest stosowna czy nie w dzisiejszych czasach. Żyję bez niej. Sam zapracowałem na to co mam. Inni mają więcej ale jestem szczęśliwy w swoim mieszkaniu w bloku, jest wystarczająco duże. Jestem szczęśliwy i nie potrzebuję do tego willi czy najnowszego mercedesa. Ważne, że jestem kochany. Oczywiście gdybym patrzył pod kątem kasy i nią mierzył szczęście to w weekend też bym pracował, albo wyjechałbym na zachód, gdzie zarobiłbym w moim fachu dobrą kasę. Ale tu mowa o miłości i szczęściu a nie o pieniądzach.
Strasznie prymitywny jesteś 07:46. Nie dziwię się że miłości nigdy nie zaznałeś i pewnie nie zaznasz jeśli się nie zmienisz.
Zbyt nerwowa reakcja na moją zaczepkę. Nie była do Ciebie.
Do wpisu 20:50 brakowało mi tego z 08:30. Tylko upewniłem się, że oba były prawdziwe i szczere.
https://www.filmweb.pl/film/Niemi%C5%82o%C5%9B%C4%87-2017-777456
Był w kinie Etiuda.
W ciszy wychodziliśmy z sali kinowej.
Straszny film.
Miłość jest bo każdy o niej mówi a to, że nikt jej nie widział to jego strata.
Coraz mniej tej miłości, ludzie sami nie wiedzą czego chcą ,później albo na starość zostaną sami albo żyją w nieszczęśliwych związkach.
Ludzie nie myślą o miłości, są z kimś kto daje im spokój. Zależy im na seksie robią małe skoki w bok dla rozrywki a potem wracają potulnie jak baranki.
Może nie jest tam napisane co to jest, ale jest opisane. Mówię tu o słowach tzw. Św. Pawła o miłości. Naprawdę warto to znaleźć i zapamiętać, bo to mądre i głębokie słowa.
Piszący tego posta nie jest katolikiem od czterdziestu lat i nie ma żadnego związku z jakąkolwiek religią. Nadto uważa tzw. Św Pawła za pierwszego odstępcę i człowieka, który zniszczył chrześcijaństwo u zarania.
Kocham, jestem rozwiedziony,z mojej winy , w innym związku ale nie jestem szczęśliwy, bo wciąż kocham była żonę i dzieci.