MPK Ostrowiec
Ostrowieckie MPK nic dziwnego że nikt nie chce korzystać z usług tej firmy. Dzisiaj rano byłam świadkiem jak kierowca linii numer 2 o godzinie 7:40 kierunek Zygmuntówka zachowywał się karygodnie nie chciał otworzyć przednich drzwi pasażerce, później jak otworzył z wielkim fochem i komentarzem pod nosem. to jest po prostu żałosne. To on powinien być zadowolony że dużo ludzi korzysta z MPK to pseudo kierowca ma pracę. Jak będą tak traktować klientów to długo nie pociągną.
Gość_LL, Dziś, 09:34
Przednimi drzwiami się nie wchodzi tylko środkowymi lub ostatnimi.Dobrze że nie otworzył.Mogła iść do środkowych.
Jaka jest przyczyna, że przednimi drzwiami się wchodzi?
Jechałem ostatnio też "2" i z kolei tamten kierowca nie otwierał na dwóch przystankach drzwi z tyłu, mimo że byli chętni przy nich do wsiadania i wysiadania. Na kolejnym otworzył, czyli drzwi nie były uszkodzone.
To tylko na tej wsi Łostrowcu nie wchodzi sie do autobusu przednimi drzwiami . W normalnych miastach otwiera sie wsxystkie drzwi .Nie jestem z tej wiochy Łostrowcb.
Jaja sobie robisz człowieku? Przeczytaj regulamin, który wisi za plecami kierowcy i nie wygaduj takich głupot. Każdy kierowca, który nie otworzy mi przednich drzwi, będzie miał skargę w MPK i nie interesuje mnie to, czy jest -20 stopni i nie chce zmarznąć, czy nie chce mu się paluchem na przycisk ruszyć. Jego psim obowiązkiem jest wpuścić mnie przednimi drzwiami, gdy chcę kupić bilet.
Zgadza się. Kierowcy nie stosują się do regulaminu a więc jest to podstawa do dyscyplinarnego zwolnienia.
Dlaczego na stronie MPK nie jest udostępniony regulamin? Mamy nowe wiaty przystankowe z gablotami i tam powiny wisieć regulaminy a nie plakaty pod patronatem.
Proszę o wskazanie linku do regulaminu ponieważ na ich stronie go nie ma.
A założymy się, że jest? Dla Pasażera / Przepisy, cenniki, uchwały
Xyz właśnie tacy jak ty niedouczeni bez prawa jazdy zawsze mają problemy. W ogóle co to za facet bez prawa jazdy tfuuuuu
Jesteś w błędzie gościu z 11:04. Przednimi drzwiami wsiadają osoby, które kupują bilet. Przednimi drzwiami nie wysiada się.
To ma być komunikacja Miejska chyba was pokręciło trzeba jechać do Kielc,Starachowic, czy Stalowej Woli wtedy możemy powiedzieć że tam jest komunikacja miejska.W Ostrowcu poprzedni prezydenci i starości oraz dyrekcja MPK doprowadziła do obecnej sytuacji obecny prezydent też dołożył swoje dwa palce w Ostrowcu jest dziadowska komunikacja miejska Panie dyrektorze i Panie Prezydencie
Stalowa Wola mniejsze miasto od Ostrowca a mozna kupic bilet na przyklad przez telefon. W łostrowcu to nie do pomyslenia. Mogliby chociaz biletomaty w autobusach umiesci.. za duzo tych autobosow nie ma wiec i koszty nie wysokie... no ale nie trzeba kupować u kierowcy jak w PKSach WIOCHAAAAAAA
Brakuje kierowców autobusów, już niejedna firma ma braki kadrowe, starsi na emerytury, młodzi nie garną się do tego zawodu. Jeszcze trochę i nie będzie miał kto wozic ludzi a wy ciągle narzekacie. Jak będzie jeden dwa kursy na dzień to się ludzie będą cieszyć że coś podjechalo a jak nie to piechotka albo sanie w zimie.
Poczytaj kto walczył ze wszystkich sił w przeszłości aby tylko w mpk nic się nie zmieniło.
Ale się zmieni.
Prawa i obowiązki pasażera ( z regulaminu MPK Ostrowiec)
4. Pasażer, który zamierza kupić bilet u kierowcy autobusu, zobowiązany jest wejść do
pojazdu przednimi drzwiami, niezwłocznie dokonać zakupu a nastpnie zająć miejsce
siedzące w pojeździe.
Dokładnie. I każdy, któremu przednie drzwi nie zostaną otworzone, powinien panu kierowcy ten punkt wyrecytować, albo chociaż wskazać numer.