Nie masz gdzie szukać? Tu znajdziesz idiote. Takiego jak ten wyżej..
W sklepie z gwoździami durniu.Nie wiesz jak znaleźć murarza a za budowę się bierze.Co za cymbał.
Panie Cymbale, dziękuję za rzeczową odpowiedź. Forum jest do pomocy a nie dla ludzi, którzy chcą sobie poprawić humor, kosztem drugiego człowieka. Pozdrawiam
Z własnego doświadczenia wiem,że lepiej wynająć firme budowlaną niż szukac pojedynczych speców,bo taniej wezmą za pracę.Firma udzieli gwarancji,podpiszesz umowę itp.Mój znajomy budował dom,zatrudniając fachmanów z polecenia.Pan Józek albo przyszed łalbo nie bo nie miał humoru.Najczęściej raczył się chmielem-bo gorąco.Mankamentów wykonania więcej niż dużo.Np.nadproża osadzone z tolerancja do 5cm bez poziomu,kilka rogów domu bez pionu(panie ,co tam te 5-9 cm?)itd.Robota strasznie tandetna.Dobrze,że dom był ocieplany i fachowcy od ociepleń wyrównali te niedoskonałości.Co zaoszczędził na murarzu,to było niewarte tych wszystkich stresów.Dobrze ci radze,znajdź firmę,podpisz umowę na wykonawstwo.Zapłacisz drożej,ale będziesz miał spokój.A jak znaleźć firmę?Masz neta/Masz.I uwierz mi,że szanujący się wykonawca,bez mrugnięcia okiem wkaże swoje dotychczasowe budowy.A porozmawiać z właścicielem jakiegoś wybudowanego domu na temat wykonawców,to żaden problem.
Przejedź się po mieście,zobacz gdzie budują.Okolice nowej pętli-przedłużenie ul.Rzeczki,Tam trwa wiele budów.Porozmawiasz na miejscu z wykonawcą,zobaczysz ich pracę.Powodzenia i dużo wytrzymałości Ci życzę.Budujesz dom?
Do @14;00 i tu się mylisz..właśnie jestem w trakcie budowy i o zgrozo wynajęta firma która miała tak super zrobić to szok..tandeta totalna..dziury między pustakami to zaklejał pianką aby nie było widać a już o nadprożach i słupach to szkoda gadać..totalny dziad..a firma z kol.robotniczej..uważajcie..przyjdzie czas to podam dokładne dane firmy i w doopie mam rodo..ostrzegę chociaż innych przed tym fachmanem z Bożej łaski
Jeżeli to prawda to nikt ci nic nie zrobi za ujawnienie,zawsze możesz mieć na usprawiedliwienie ten argument.Jak firma to powinni partacze zrobić dobrze.Wiesz,nie trzeba odbierać takich robot partaczy i płacić.Od tego jest umowa.
15:27 ,zgadzam się z Tobą.Firma z Kolonii.....hm,oni są chyba z kolonii brytyjskiej z czasów feudalizmu i niewolnictwa.