Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Odp.: Muzyczny Scyzoryk 2011 dla zespołu Pod Wiatr

Kolego/koleżanko

Nic nie wiesz o nasz więc czemu nas oceniasz na podstawie informacji o nagrodzie którą dostaliśmy?

Ktoś tu jest zazdrosny że to jego w dzieciństwie nie docenili ;p

Jeśli uraziłem - sorka, aczkolwiek czemu twierdzisz że "Nie jest sztuką nauczyc sie kilku utworków na pamięć i piłować je całe życie"??

A Ty grając muzykę na weselach co robisz? nie uczysz sie kolejnych utworów? nie ćwiczysz?

Każdy szanujący się muzyk pracuje nad sobą i ćwiczy swoją technikę - Ty jako "weselny man" puszczasz zapewne dyskietkę i myśliz że jest to muzyka :D

PS. "I to niebyło do tylko Pod Wiatr ale do wielu takich artystów myślących że są niewiadomo kim ale wiekszość napewno niedała by rady zagrać dobrze zwykłego weselicha." - Człowieku wesela Ci zarosły nie powiem co! ;p - czy tylko na weselach świat się kręci? My robimy swoja muzykę a Ty robisz swoją, załóż swój temat (o ile jesteś muzykie ;p) puść w sieć kilka swoich utworów (swoich tzn. własnego autorstwa a nie coverów) i podaj się opinii innych :)

Zawsze będziemy powtarzać krytyka jest najlepszym nauczycielem :)

"Tu niema zawiści tylko zwykłe doinformowanie że umiejetności nabywa sie latami" - skąd Ty chłopcze zbożowy możesz wiedzieć ile my już gramy? ile każdy z na gra na poszczególnych instrumentach? To że Ty puszczasz sobie dyskietkę od n-lat to zacznij się nazywać "odtwarzaczem" a nie muzykiem - chyba że Twój zespół gra w 100% na żywo (a jeśli nie grywasz - to szkoda mojej klawiatury) w takim razie możemy dyskutować dalej - najlepiej jeśli masz taką odwagę na forum prywatny (osobiście przy kawie bądź innym smacznym napoju :D )

Ponawiając mój dużo wcześniejszy post: "Życzę Ci żebyś też miał taką możliwość żeby się pochwalić podobną nagrodą w przyszłości" :D

Zapraszam do skontaktowania się - mail na naszej stronie: www.podwiatr.art.pl

... no chyba że dalej będzie Kolega na "anonima" ciągnął ;p

Gość_Pod_Wiatr
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Muzyczny Scyzoryk 2011 dla zespołu Pod Wiatr

korekta:

najlepiej jeśli masz taką odwagę spotkajmy się na forum prywatny (osobiście przy kawie bądź innym smacznym napoju :D )

Chyba klawiatura wyczuła co się święci ;p

Gość_Taczki
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Znowu jakiś Baran i dyletant z forum "Jaka kapela na wesele" próbuje błysnąć.Pluł na kapele weselne.a teraz bierze się za tych co chcą coś innego zrobić po swojemu-chyba ma jakąś fobie na tym punkcie,słonik mu na ucho nadepnął ,albo w okresie poporodowym miał zwarcie w inkubatorze i zwoje w kiepele mu się poplątały.Hmn....biedak

Pozdro i gratulacje dla kapeli.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 22

Rozumiem, że dla Ciebie kapela, która gra na weselichu jest super, a inni są be?

Dobrze, że IRA, TURBO, DŹEM nie grają na weselichach.

Jak to mówi moje dziecko żal.pl

Gość_dsa
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ja osobiście nie mam nic do kapeli weselnej, o ile nie okłamuje ludzi i gra na żywo. Ale która kapela zagra cały wieczór i całą noc na żywo???

Dobry zespół każdego gatunku grający na żywo i dający z siebie wszystko (bo tylko wtedy gra dla publiczności ma sens) jest w stanie zagrać najwyżej 2 godziny.

Czy w/w IRA, TURBO, DŻEM pozwolą sobie na koncert dłuższy niż 2 godziny? Nie, dlatego własnie, że po tym czasie efektywność i efektowność z racji zmęczenia spada. Oczywiście można grać dłużej, ale ma to niewielki sens artystyczny.

Na weselach jest inaczej - ludzie kręcą się w kółko na parkiecie, gadają, nawet nie patrzą w stronę kapeli, więc mają gdzieś, że podkład leci z elektronicznego pudełka.

Tylko czy jest muzykiem ten, kto ma sumienie udawać że gra coś, co wcześniej stworzył sobie na kompie, albo broń Boże ściągnął podkłady z neta? - dla mnie nie jest.

Czy my, zespół Pod Wiatr, uważamy się za "niewiadomo kogo"?

Nie. Jesteśmy grupą 6 osób grającą od 5 lat,

- mającą świadomość, że z racji małego stażu jeszcze wiele przed nami

- mająca świadomość, że muzyka folk w naszym kraju/regionie nie rodzi gwiazd,

- mającą świadomość, że w muzyce folk i nie tylko folk twórczość własna gorzej jest odbierana niż covery,

- mającą świadomość, że nastawiając się na twórczość własną trzeba nastawić się na fazę "raczkowania"

- mającą świadomość, że nasze instrumenty akustyczne, w przeciwieństwie do elektronicznych pudełek, potrafią się rozstroić nawet w połowie piosenki, co krytykanci zawsze potrafią inaczej zinterpretować po swojemu

... a mimo to nadal będziemy robić to, co robimy.

Gość_Pod_Wiatr
            Zgłoś
            Odpowiedz

oj nie mów, że ludzie nie patrzą na kapelę na weselu. Sam powiedziałem im, że słyszałem jak się na nich ustawiają i jak nie zaczną grać na żywo i nie pójdą za stoły to ich wywalą zaraz na zbity pysk

Gość_:)
              Zgłoś
              Odpowiedz

Dodam, że reakcja zespołu była bezcenna:)

Gość_:)
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

To ja z racji tego, że jako jedyny członek zespołu posiadam konto, na tym forum, chciałem wszystkim oficjalnie podziękować za gratulacje, miło mi słyszeć, że doceniacie naszą pracę, mam nadzieję, że niedługo będziemy w stanie się spotkać w pełnym gronie, na jakimś koncercie szantowym/folkowym w Ostrowcu.

Pozdrawiam wszystkich;)

Skrzypek
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -