Wyobraź sobie, że ludzie pracują a pięćset to tylko dodatek. Przykro mi zazdrosniku 18:43.
To już się przyzwyczajajcie, że dodatki się skończą i jak wy będziecie żyć?Ale co tam, przecież wam nie zależy, bo pracujecie i dobrze zarabiacie.
Oczywiście, że zarabiamy. Tylko idiota i skończony debil może myśleć, że z samego 500 można żyć. Nie martw się, nic się nie skończy, już nikt tego nie ruszy.
I dlatego masowo wprowadzają nowe opłaty, żeby nie było, że niby podatki. Tylko idiota myśli, że za to nie zapłaci.
Za dużo TVN oglądasz 22:59. Póki co, dobrze zarabiam i mam dwa razy po pięćset więc opłat się nie boję. Za Tuska okradano mnie bardziej.
500+ jak 500+ ale jakby górnikom nie pompowali obecnie miliardów ala koronowirus to nie byłoby drugiej tury ani Dudy za prezydenta.
1%
Prawda. Ktoś tu napisał, że ludzie wyjdą na ulicę, bo z "racjonalnych" powodów ustalonych jakiś czas temu (nie za PiS) znów wzrośnie składka na ZUS. Jakoś nie widzę, żeby mi w magiczny sposób rosła średnia zarobków, pomimo tego, że pracuję wiecej = zabierają mi nieco więcej. Samozatrudnieni nie pójdą pod sejm, tak jak lekarze czy inne zawody, którym jest po prostu wstyd wyciągać rękę po dej. Widzę dwa przypadki zamieszek: górnicy, których w wała robią zwiąchole i spółki oraz gdyby nastąpiła zmiana u steru i ktoś zechciałby zabrać tym wszystkim "uczciwym" dodatek na bombelka np. zamienić żywą gotówkę na ulgę podatkową.
Już Bolek wyprowadzał ludzi na ulicę... Zrozum, nie wyjdą bo nie jest im źle a w alternatywie nie ma nic lepszego.
To platfusy nie mają alternatywy? Prostacy!
Duda wygrałby w pierwszej gościu 19:08.
Rodzice we Francji są "upokarzani" podobną pomocą.
Jak oni to znoszą?
Nie pisz o Francji, bo tam znowu się tłuką na ulicach.
MaDki do roboty
ŻyTku, sam siebie poganiaj.
Tak, nie możemy przeżyć tych 500+, bo tak naprawdę niczego ten program nie wnosi. Nie przybywa z tego tytułu pieniędzy w ZUS, niepracujący nie płacą podatków, nie rodzi się więcej dzieci, którzy za jakiś czas odbudują kraj zubożony o te datki. My, którzy mamy dorosłe dzieci, wychowywaliśmy je bez tych ochłapów i musieliśmy dać radę. Takie pieniądze za nic, uczą nieróbstwa, lenistwa i oczekiwania na mannę z nieba. A poza tym wstyd jest brać pieniądze za nic, bo wychowanie dziecka - to obowiązek rodzica, a nie nas wszystkich płacących podatki, aby takim rodzinom żyło się lżej.
https://finanse.wp.pl/platforma-obywatelska-proponuje-500-zl-na-kazde-dziecko-6114667811300993a
Nie chcesz chyba powiedzieć, że tylko PiS jest za utrzymaniem 500 plus?
05:46 o jakich bezrobotnych mówisz? Ok 6 % bezrobotnych reszta pracuje i pobiera 500+. Chamie nie obrazaj Polaków!