Ciekawe czy wstęp będzie z kodem qr. Segregacja sanitarna postępuje. YT >>> Ewa Pawela. Jak wykończyć NWO nie wstając z kanapy.
Ta. Utworzenie sztuczne miejsc pracy na pewne będzie miało efekt. Po jakiej szkole ty jesteś?
Taa. Utworzenie sztuczne miejsc pracy na pewne będzie miało efekt. Po jakiej szkole ty jesteś??
Super pomysł.
13:33, otwórz firmę i utworzysz nowe miejsca pracy.
A po co to wojsko?, trzeba bylo sciagnac inwestorow z produkcją
Bardzo dobrze. Młodzież wyjdzie z domu. Ruch to zdrowie. Brawo panie Prezydencie.
Psy obsrały
A komu to potrzebne? Poroniony pomysł. Kto to wymyslił i kto zatwierdził? Pewnie znowu będą jakieś wałki przy przetargu.
Napewno nie jedna osoba się połamie na tym torze ... Te sporty ekstremalne to są bardzo kontuzjogenne.
PUMP TRUCK czyli pompowanie ciężarówki? Jak to po polsku nazwać ?
A czy w Ostrowcu jest jakieś boisko do koszykówki? Tylko chodzi mi o takie dostępne dla każdego a nie na terenie szkoły jakieś. Zeby można było sobie o każdej porze dnia i nocy wejść legalnie i porzucać. Z oświetleniem i ogrodzeniem żeby piłka gdzieś nie uciekła.... Albo najlepiej to 2 boiska.
Wypadki na torach dla rowerów górskich https://www.youtube.com/watch?v=jyk3eUQW8PQ
Pumptrack - Jak jeździć i jak dobrać rower. https://www.youtube.com/watch?v=4CQoQrk1l6Y
Pumptrack w Bolesławcu https://www.youtube.com/watch?v=YaN4ylDOxq8
Ogromne pieniądze dla wąskiej grupy ludzi. Poza tym powstanie to kosztem terenów zielonych? Pułanki to osiedle starszych ludzi, który potrzebują spokoju, a nie spędu hałaśliwych zwolenników z całego miasta i taki tor niech sobie zrobią w parku miejskim, na Gutwinie..., gdzie nikomu nie będzie to przeszkadzało. Taska inwestycja nie powinna mieć miejsca na jakimkolwiek osiedlu. OSM niech się nie rządzi nie swoimi terenami, które stanowią własność wszystkich członków spółdzielni.
Zniszczyć teren zielony, gdzie młodzież może pograć w piłkę, dzieci zimą pozjeżdżać z górki, czy po prostu wyjść z maluchem na spacer. Pomysł o d... rozbić zarówno miasta jak i Spółdzielni mieszkaniowej. Beton nam nie potrzebny, dość go mamy na PUłANKACH, CHOCIAŻBY WYBUDOWANA DROGA ZA GARAŻAMI, KTÓRA NICZEMU I NIKOMU NIE SŁUŻY.
Pomysł super. Przynajmniej coś będzie dla dzieci i młodzieży. Droga do nikąd powstała w latach 80--tych. I tez można z niej zrobić atrakcje dla mieszkańców. Trochę oświetlenia ławki i miejsca do grillowania. Patrzmy do przodu. Mieszkamy w blokach. A co do Pulanek to bardzo dobrze, ze budują parkingi. Widać, że realizują nasze prośby
Źle mi się napisało wcześniej. Bo to nie jest PUMP TRUCK tylko PUMP TRACK czyli ścieżka rowerowa do PUMPów, czyli takiej jazdy na rowerze żeby jeździć bez pedałowania i nie odrywać się od powierzchni po której się jeździ. Na niektórych PUMP TRACkach są zabronione tzw. dirt jumps czyli skakanie na rowerach jest zabronione bo to niebezpieczne. Napewno nie jeden poździerał sobie łokcie czy kolana jak jeżdził bez ochraniaczy i się przewrócił ale kto z nas nigdy nie przewrócił się na rowerze. Kupe lat temu o mało bym się nie zabił jak jechałem po osiedlu rowerem bo ktoś mądry wbetonował na sztorc pionowo w uliczkach wielkie krawęzniki ... żeby samochody nie wjeżdżały ale zapomnieli umieścićznak ostrzegawczy informujący o tym krawęzniku/ przeszkodzie. Jechałem sobie kiedyś rowerem i zaliczyłem czołowe zderzenie z takim krawężnikiem i przeleciałem przez kierownice na rowerze. Na szczęście nic poważnego się nie stało.... czy mógłbym zarządce osiedla podać do sądu za to? To było obok tych kiosków z TOTO-lotkiem na osiedlu Słoneczne tuż przy tych pawilonach handlowych. Nie jechałem bardzo wolno ale i szybko tez nie. Tak normalnie... Jakiś debil zapomniał, że po tych uliczkach nie tylko piesi chodza ale i rowerzyści jeżdżą . Po ulicach po których jeżdża samochody to strach jeździć. Raz miałem przygodę że idiota - potencjalny zabójca o mało mnie nie rozjechał. Jechałem ulicą tuż przy krawędzi jezdni, jechałem do Stawu Kunowskiego do kolegi. Jechał jakiś typ samochodem ciężarowym , wywrotką taka ... trąbił na mnie nie wiem po co bo niby co miałem zrobić? Jechałem prawie 20 km/ godzine , brak pobocza, gdzie niby miełąme zjechać rowerem i uciec przed tym niebezpiecznym człowiekiem/kierowcą? Zahamować też bym nie zdązył i zejść na trawnik/teren zielony przy jezdni... Normalnie tym ten powinien zwolnić , przepuścićsamochody jadące z naprzeciwka i potem mnie ominać zachowujać 1m odstepu ode mnie ... ale gdzie tam... skur*wiel nic niezwolnił tylko trąbił na mnie mimo że jechałem zgodnie z przepisami. Szkoda że nie miałem kamery i nie nagrywałem tego zajścia.... jakiegoś wideorejestratora na kasku (akurat bez kasku jechałem ale.... taka rada na przyszłośc dla osób co jeżdżą na rowerach ulicami.....) Trąbił na mnie i nie zachował bezpiecznej odległości, prawie się o mnie otarł..... poczułem tylko mocny pęd powietrza/ podmuch. jechał jak szalony. Tak jak nieraz na filmach fabularnych pokazują złych kierowców jak pędzą jak szaloni i na nic nie zważają , taranują wszystko po drodze. Nic tylko złapać takiego na najbliższym postoju, wyciągnać siła z ciężarówki i obić jape tak żeby miał nauczke. Widziałem takie filmy na YT na drogach jak jeden kierowca podbiega do drugiego na skrzyzowaniu na czerwonym świele , wyciąga typa z auta osobowego i zaczyna bić typa który spowodował zagrożenie na drodze..... Wracając do sytuacji w której ja się znalazłem wiele lat temu to ... to wtedy była jeszcze stara wąska droga, teraz sięzdaje zrobili już nową i szeroką.... Gdybym miał rejestrator wideo i to nagrał to sprawa prosta, ide z czymśtakim na POlicję , znam numery rejestracyjne auta więć można ustalićkto tym kierował., całe zajście nagrane na wideo o sprawca ukarany.
To jest celowe działanie. Krytykować WSZYSTKO, co jest związane z decyzją lokalnych rządzących. Była już krytyka chodników, latarni, Walentynek w parku itp. Negowanie, krytykowanie, wyśmiewanie, to typowe socjotechniki manipulacyjne ludzi małych, bezwartościowych, dążących jedynie do tego, aby dorwać się do koryta i doić. To jest ich cel i marzenie. Na szczęście nie do spełnienia.
11:06. Raczej cwaniacy dążący do dorwania się do władzy i chapania pełnymi garściami.