No to akurat nie.
Przynajmniej będą mniejsze korki.
Mniej ludzi, same zalety. Prezydent jeden, nie muszą być zastępcy, mniej administracji. Miejsc pracy wystarczy dla wszystkich, każdy ma mieszkanie, drogi mniej obciążone, mniej szkół, wszędzie luźno. Przemysł nie zanieczyszcza. Można poukładać jak w pudeleczku. Brak ludzi - są pod miastem, kiedyś do huty i innych zakładów dowozili. Czego narzekacie? Wreszcie zostali sami ostrowiacy (Ostrowczanie). Czy nie potrafimy żyć bez łumów? Mniej problemów, wam się marzy, co?
Metropolia!
Tia... Dlaczego zakładacie, że wyjadą tylko "Kowalscy"? A jak wyjadą wszyscy przedsiębiorcy?
10.52
Przecież to Janusze biznesu, nie chcą płacić, przeżyjemy bez nich.
Jedźcie sobie do Waszych ukochanych dużych miast. Zaparkujcie tam samochód, zaśnijcie przy otwartym oknie albo pospacerujcie wieczorem po uliczkach. Ja zostaję. To mówiłem ja, wieśniak z Ostrowca.
Zadup.ia, barak kultury(ogolnie rozumianej), slaba ilosc ofert pracy( brak komnktetnych przedsi3biorców) , tylko plecy i wozenie soe na czyjejś dupie sie liczy. Masz plecy masz zarobek....proste. Te okolice same sie wykosza za niedlugo...
Do minusów Ostrowca należy smog.Normy pyłów zimą na osiedlach domów jednorodzinnych są przekraczane nawet 10 razy.Jest gorzej niż w Krakowie czy na Śląsku. A najgorsze, że miasto nie ma programu walki ze smogiem: najbardziej zadymione miasta wyznaczyły termin na wymianę kopciuchów.
Prędzej wypierdol w Ostrowcu dostaniesz niż w "dużym miescie". Odsetek meleli i patologii w porównaniu do normalnych ludzi jest tu bardzo duży. O zasypianiu przy otwartym oknie w Ostrowcu można zapomnieć taki smród a co do parkowania to ludzie parkują na ulicach np ul Kopernika czy wspólna.
Jak będa placili uczciwe pieniadze za prace to kopciuchy znikna jak tak jak do tej pory to ludzi niestac na inne ogrzewanie wiec kopciuchy bede jeszcze lata a kto mnie zmusi do tego zebym musial zamarzac jak niemam na gaz i niestac mnie .Jak chca niech mi zaloza instalacje i rachunki oplacaja to bardzo chetnie zlikwiduje kopciucha...lub niech uczciwie placa nie najnizsza krajową.Wymagania unijne a zarobki z trzeciego swiata to o take unie walczyliśmy...?
Ekologia gaz mega drogi i oni chcą promowac ekologie absyrd ,koń by sie ze smiechu przewrocil,niech ludzie pala nawet oponami jak tak decydenci robią
Jednak ekologia to fanaberia na której tylko banki zarabiają .
Dziś, 07:35 wipe.... to i w warszawie dostaniesz szybciej niż w Ostrowcu i tam jest gorsza patologia no ale cóż jak Warszawę lub Kraków widzi się tylko w TV
Nie dziwie się ze młodzi opuszczają Ostrowiec. Jaka perspektywa ich czeka, jaka praca, jak założyć rodzine
Moje dzieci wyjechały z Ostrowca właśnie do Warszawy
Uczą się i pracują ( i tak się składa ze ich praca pokrywa się z kierunkiem studiów )
Tutaj takiej pracy i takiego wynagrodzenia by nie dostały
Dokładnie tak jak pisze przedmówca.
W Ostrowcu perspektyw na przyszłość brak. No chyba ze komuś wystarcza praca za minimalna i wegetacja.
Jak świat światem, miasta powiatowe nigdy nie mogły się równać ze stolicą kraju lub dużymi miastami i młodzi ludzie z ambicjami wyjeżdżali tam, gdzie widzieli szansę swojego rozwoju. Znam realia pracy w Warszawie i realia kosztów utrzymania w tym mieście - coś za coś i wcale nie jest tak różowo, jak staracie się nam to przedstawić. Zapewniam Was, że konkurencja w dużych miastach również jest ogromna, a to wiąże się ze stresem i ciągłą walką o utrzymanie się na rynku pracy. Każdy medal ma dwie strony i warto to zauważać. Raju na ziemi jeszcze w żadnym państwie nie udało się odwzorować, ale jak czytam niektóre Wasze wypowiedzi, macie na to sprawdzony plan i bardzo jestem ciekaw jego szczegółów. Same wzniosłe hasła i krytykanctwo niczego nie załatwiają. Przejedźmy może do konkretów, punkt po punkcie i może wtedy warto będzie dalej dyskutować?
Zależy jaka prace szukasz
Potrzebują specjalistów
Jestem na etapie właśnie zmiany pracy
Nie obawiałam się złożyć wymówienie
Po złożeniu CV dostałam id razu kilka ofert i ti za duzo lepsze pieniądze niż zarabiałam do tej pory
Zmieniam prace z wynagrodzeniem 4 tys większym