W jakiej specjalności i dlaczego zmieniasz pracę? Nie piszesz też w jakim mieście takie kokosy.
15.21 pewnie zębiec
Smog jest dużo gorszy od palenia papierosów i dodatkowo truje nie tylko tego co spala opony ale wszystkich wokół.Jak kogoś nie stać na utrzymanie domu to może powinien starać się o mieszkanie socjalne.
Trzeba zgłaszać jak ktoś pali smieciami i nie dać się truć.
Ostrowiec dla Ostrowiaków (Ostrowczan), niech tak zostanie. Będzie nas 35 tys. Zrobimy uzdrowisko i będzie fajnie.
To jest niegłupi pomysł. Jakiś fajny kompleksik uzdrowiskowy miałby tu rację bytu, bo target wiekowy ma swoje potrzeby, a i zysk byłby chyba też wymierny.
Inhalacje ze smogu. Oczyszczające kąpiele uzdrowiskowe w stawie na gutwinie, czy wieczorny spacer ulicami miasta wśród meneli spiacych na przystankach to tylko niektóre atrakcje jakie mógłby zaoferować Ostrowiec turystom kuracjuszom xdddd
,, Zrobimy uzdrowisko i będzie fajnie."
Teraz opisujesz stan faktyczny. Coś za coś, nikt za nas nie zrobi. Smakosze znikną, staw będzie mieć krystaliczną wodę itd. Full Wypas.
Ty to wszystko sprawisz czarodzieju jednym machnięciem różdżki. Ciekawe, co do tej pory robili ostrowieccy przedsiębiorcy, że nie zauważyli, iż nasze miasto, to wymarzony kurort sanatoryjny. Jeśli w Nowym Targu, w dniu dzisiejszym było największe zanieczyszczenie powietrza w całej Europie i ludzie walą w góry chmarami, to u nas nie jest najgorzej, tereny mamy nie mniej ciekawe, jest co zwiedzać w pobliżu, a jakby jeszcze było się gdzie leczyć, to czego chcieć więcej i ile ludzi znalazłoby przy okazji pracę? Mam wrażenie, że wszyscy, którzy coś mogą, są jakby ubezwłasnowolnieni. Gęby pełne frazesów i pustych haseł, a efektów nie widać, nie słychać i nie czuć.
17:28 dobrze, że przeprowadziłeś otrzeźwiającą analizę biznesplanu Ostrowiec Zdrój. Propsy!
O jo joj jaki z ciebie bystrzacha. Zbawicieli i uzdrowicieli - teoretyków ci u nas dostatek. Tylko mnie wybierzcie, a jak już będę blisko koryta, to mogą mi się zmienić priorytety.
Gdybym miał kasiorę i np. był właścicielem jakiegoś hotelu, to zainwestowałbym w budynek przystosowany do funkcji lecznicy zabiegowej (balneologia, fizykoterapia, sale gimnastyczne, basen) i już bym trzepał szmal na kuracjuszach. Czym takie Busko zlokalizowane 50 km. od Kielc jest lepsze od Ostrowca, a jednak ktoś przed laty zainwestował mądrze i do dziś mogą spać spokojnie nie martwiąc się o swoją przyszłość zarówno właściciele sanatoriów, jak i mieszkańcy tego miasta, bo mają gdzie pracować, a obiekty handlowe mają stałych klientów.
Niestety spadek jest większy od 6% bo wiele osób które na stałe mieszka w większych miastach ma jeszcze meldunek ostrowiecki, co zresztą widać po pustych ulicach miasta.
Dlatego ze masz takie pomysly nie masz kasiory i nie jesteś właścicielem np hotelu.
Cio Ty powiesz? A Ty co masz, szejku arabski, pochwal się.
Cio Ty powiesz? Skąd wiesz, co mam, a czego nie mam? A Ty, co masz, szejku arabski?
Musisz uważać, żeby Cię własny jad z zazdrości nie wykończył. Aż mi kapie po monitorze:)
Bez złośliwych uwag proszę. Może coś wymyślimy, jeśli nie uzdrowisko to parking dla TIR że spaniem, myjnia. Można zrobić giełdę skóry, drobne zakłady usługowe lub inne usługi. Może być firma IT, oni pracują zdalnie, mieszkanie i utrzymanie to mniej niż w Warszawie, a tam zarabiają około 15 tys. netto. To wszystko próby. Wykażmy się, na pewno zrobimy.