Witam :) nie wie ktoś gdzie jest zaklad gdzie mogłabym naprawić torebkę pare szyć?
Ja wiem,to powiem,albo napiszę.Naprzeciwko Koscioła Polsko-Katolickiego na ul.Iłżeckiej jest punkt usługowy,gdzie wykonują tego typu naprawy.
Na Targowicy też jest pan kuśnierz. Gdy oderwało mi się ucho przy torebce to przyszył mi pan szewc. Większe naprawy to jednak kuśnierz.
Masz rację. Kuśnierz wyrabia rzeczy ze skóry a kaletnik naprawia. Racja :)
https://ostrowiecka.pl/2019/10/31/szewc-z-irokezem-na-glowie/ - tu powinien zszyć szewc :)
A czy nie taniej wyszłoby gdyby mi to zespawał na warsztacie? Chodzi o dziurę na dnie,ale kleić się nie bardzo daje. Czy spawarka da radę?
Chodzi o dziurę na dnie?,Hmmm,da się.Trzeba użyc najpierw bolca twardo-miękkiego z zawartoscią płynnego kleju,ktory po pewnym czasie sam wytryskuje,wypełniając całkowicie dziurę.Dosyć długo trzeba czekać,ale świetny efekt uzyskuje się po 9 miesiącach.
Samą spawarką niewiele się zdziała,chyba że spawarka ma odpowiednio gruby drut.
czy po 9 miesiącach torebka będzie dobrze trzymać ,czy pomieści nawet duży bagaż i nie zrobi się kolejna dziura? Bo mi zależy na trwałości ,żeby nie robić dodatkowego cięcia
Oczywiście,torebka wróci do stanu pierwotnego,tylko musisz uważać,żeby dziura się znowu nie zrobiła za duża,bo dziurka musi być,ale taka naprawdę dziureczka-mała,lekko wilgotna i miła w dotyku.